Enkel ertesuppe med peppermynte, kikerter og fetaost
Søk
Filter
Enkel ertesuppe med peppermynte, kikerter og fetaost
Bookmark
52 av 429

Enkel ertesuppe med peppermynte, kikerter og fetaost

Denne herlige grønne suppen er laget med ferske erter, men du kan også bruke frosne erter. Kikkoman Ponzu gir en delikat sitronsmak og de ristede kikertene og fetaosten gir en herlig kontrast til suppens glatte tekstur. Egnet for vegetarianere.

Enkel ertesuppe med peppermynte, kikerter og fetaost
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 25 min
1810 kJ / 433 kcal
Fett: 30,6 g
Protein: 14,6 g
Karbohydrat: 28,3 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 100 g poteter
  • 100 g purre
  • 1 ss smør
  • 200 g grønne ferske erter
  • 700 ml grønnsaksbuljong
  • 1 ss Kikkoman Ponzu
  • 1/2 ts ferskkvernet pepper
  • 1 ss fersk peppermynte

Til servering:

  • 150 g kokte kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss kvernet paprika
  • 1 ss kvernet koriander
  • 60 g fetaost
  • 1/2 ts pepper

Slik gjør du det

  1. Skjær opp tomatene, skjær purren i skiver. Stek i smør i en gryte, og når blandingen er blitt litt myk, heller du i buljongen og tilsetter ertene. Smak til med Kikkoman Ponzu og pepper. La koke i 20 minutter.
  2. Forhåndsvarm ovnen i mellomtiden til 200 ⁰C. Sprinkle de ristede kikertene med olivenolje, kvernet paprika og koriander. Plasser i folie og stek i 15 minutter.
  3. Bruk en blender, bland suppen i blenderen til den er jevn og dryss over med fersk peppermynte. Server med ristede kikerter og smuldret fetaost.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 25 min
1810 kJ / 433 kcal
Fett: 30,6 g
Protein: 14,6 g
Karbohydrat: 28,3 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 100 g poteter
  • 100 g purre
  • 1 ss smør
  • 200 g grønne ferske erter
  • 700 ml grønnsaksbuljong
  • 1 ss Kikkoman Ponzu
  • 1/2 ts ferskkvernet pepper
  • 1 ss fersk peppermynte

Til servering:

  • 150 g kokte kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss kvernet paprika
  • 1 ss kvernet koriander
  • 60 g fetaost
  • 1/2 ts pepper