Søk
Filter
Butterdeigpai med sjampinjonger
Bookmark
82 av 290

Butterdeigpai med sjampinjonger

Butterdeigpai med sjampinjonger

Ingredienser

  • 1 ss olje
  • 500 g brune sjampinjonger, hakket
  • 1 rød løk skåret i skiver
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 150 g kokte spisekastanjer, hakket
  • 100 g spinat
  • 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ss finhakket salvie
  • ¼ ts pepper
  • 1 x 375 g fersk butterdeig, rullet
  • Melk til å pensle

Slik gjør du det

  1. Tilsett olje i en stor stekepanne og stek i sopp og løk på middels varme. Stek i ca. 10 minutter til væsken er fordampet. Rør i hvitløk, spisekastanjer, spinat, soyasaus, salvie og pepper. Kok videre i 4 minutter ved å røre ofte.
  2. La grønnsaksblanding avkjøles, legg blandingen deretter på plastfolie, form den til en tykk, fast rull og sett i kjøleskap i 1 time.
  3. Forvarm stekeovnen på 200 grader. Kle en stekeplate med bakepapir.
  4. Rull ut butterdeig og ta fyllet ut av folien. Legg fyllet på butterdeigen og pensle deigkanten med vann. Legg deigen rundt fyllet, skjær av overflødig deig og trykk endene sammen for å lukke. 
  5. Legg den fylte deigrullen med “sømmen” nedover på stekeplaten. Lag noen snitt på toppen av butterdeigen med en skarp kniv.
  6. Pensle butterdeigpai med melk og stek i 30 minutter til deigen er gyllenbrun.

Denne oppskriften har Kate fra Veggie Desserts laget.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser

  • 1 ss olje
  • 500 g brune sjampinjonger, hakket
  • 1 rød løk skåret i skiver
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 150 g kokte spisekastanjer, hakket
  • 100 g spinat
  • 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ss finhakket salvie
  • ¼ ts pepper
  • 1 x 375 g fersk butterdeig, rullet
  • Melk til å pensle