Brokkoli og ostefrityr med teriyaki tex-mex salsa
Søk
Filter
Brokkoli og ostefrityr med teriyaki tex-mex salsa
Bookmark
61 av 453

Brokkoli og ostefrityr med teriyaki tex-mex salsa

Crispy biter av vegetarsnacks laget med quinoa, brokkoli og ost. Smaker utsøkt dyppet i den sterke tex-mex salsaen med teriyaki-vri.

Brokkoli og ostefrityr med teriyaki tex-mex salsa
Total tid 40 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 30 min
3031 kJ / 725 kcal
Fett: 33,6 g
Protein: 32,8 g
Karbohydrat: 69,7 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

Til teriyaki salsaen

  • 250 g modne tomater
  • 1 liten rød eller grønn chilli
  • 1 liten rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts olivenolje
  • 2 ss sukker
  • 2-3 ss Kikkoman teriyaki marinade
  • 1-2 ts røkt paprikapulver
  • 1-2 klyper spisskummen (spisskummenfrø)

 

Til brokkolifrityren

  • 50 g quinoa
  • 1 brokkoli (omtrent 300 g)
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 lite fedd hvitløk
  • 2-3 ss vegetabilsk olje
  • 2 ss kikertmel
  • 60 g rullede havreflak (omtrent 5-6 ss)

Slik gjør du det

  1. Finhakk tomatene, chillien, løken og hvitløken og surr i den varme oljen. Dryss med sukker og karamelliser lett. Tilsett Kikkoman teriyaki marinaden og småkok salsaen uten lokk i 5-10 minutter. Småkok salsaen med spisskummen og det røkte paprikapulveret. 
  2. Til brokkolifrytiren, tilbered quinoaen i tråd med instruksjonene på pakken. Bruk en food processor til å finhakke brokkolien. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Frityrstek brokkolien i 1 ss oppvarmet olje, tilsett sjalottløk og hvitløk, frityrstek alt i omtrent 15 minutter og legg i en bolle. Bland i quinoaen, kikertemel, 30 g hveteflak og osten og la det kjøles ned litt. 
  3. Tilsett eggene, bland godt og krydre brokkoliblandingen med teriyaki marinaden, oregano og pepper. Form brokkoliblandingen til små posteier med våte hender, dekk med de resterende hveteflakene ved å presse dem inn i blandingen, frityrstek i den resterende oppvarmede oljen i 8-12 minutter på begge sider helt til den er gyllenbrun og server med teriyaki-salsaen.

Tips:

  • Dersom du ønsker å gjøre prosessen litt raskere, bare tilsett litt teriyaki marinade til den ferdige salsaen og server med frityren.
  • Frityren smaker også kjempegodt med squash eller blomkål istedet for brokkoli.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 40 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 30 min
3031 kJ / 725 kcal
Fett: 33,6 g
Protein: 32,8 g
Karbohydrat: 69,7 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

Til teriyaki salsaen

  • 250 g modne tomater
  • 1 liten rød eller grønn chilli
  • 1 liten rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts olivenolje
  • 2 ss sukker
  • 2-3 ss Kikkoman teriyaki marinade
  • 1-2 ts røkt paprikapulver
  • 1-2 klyper spisskummen (spisskummenfrø)

 

Til brokkolifrityren

  • 50 g quinoa
  • 1 brokkoli (omtrent 300 g)
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 lite fedd hvitløk
  • 2-3 ss vegetabilsk olje
  • 2 ss kikertmel
  • 60 g rullede havreflak (omtrent 5-6 ss)