
61 av 453
Brokkoli og ostefrityr med teriyaki tex-mex salsa
Crispy biter av vegetarsnacks laget med quinoa, brokkoli og ost. Smaker utsøkt dyppet i den sterke tex-mex salsaen med teriyaki-vri.

Total tid
40 min
Forberedelsestid:
10 min
Matlagingstid
30 min
3031 kJ / 725 kcal
Fett:
33,6 g
Protein:
32,8 g
Karbohydrat:
69,7 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
Til teriyaki salsaen
- 250 g modne tomater
- 1 liten rød eller grønn chilli
- 1 liten rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts olivenolje
- 2 ss sukker
- 2-3 ss Kikkoman teriyaki marinade
- 1-2 ts røkt paprikapulver
- 1-2 klyper spisskummen (spisskummenfrø)
Til brokkolifrityren
- 50 g quinoa
- 1 brokkoli (omtrent 300 g)
- 1 liten sjalottløk
- 1 lite fedd hvitløk
- 2-3 ss vegetabilsk olje
- 2 ss kikertmel
- 60 g rullede havreflak (omtrent 5-6 ss)
- 50 g revet ost (omtrent 4 ss.)
- 2 små egg
- 3-4 ss. Kikkoman teriyaki marinade
- ¾ ts oregano, gnidd
- Nykvernet pepper
Slik gjør du det
- Finhakk tomatene, chillien, løken og hvitløken og surr i den varme oljen. Dryss med sukker og karamelliser lett. Tilsett Kikkoman teriyaki marinaden og småkok salsaen uten lokk i 5-10 minutter. Småkok salsaen med spisskummen og det røkte paprikapulveret.
- Til brokkolifrytiren, tilbered quinoaen i tråd med instruksjonene på pakken. Bruk en food processor til å finhakke brokkolien. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Frityrstek brokkolien i 1 ss oppvarmet olje, tilsett sjalottløk og hvitløk, frityrstek alt i omtrent 15 minutter og legg i en bolle. Bland i quinoaen, kikertemel, 30 g hveteflak og osten og la det kjøles ned litt.
- Tilsett eggene, bland godt og krydre brokkoliblandingen med teriyaki marinaden, oregano og pepper. Form brokkoliblandingen til små posteier med våte hender, dekk med de resterende hveteflakene ved å presse dem inn i blandingen, frityrstek i den resterende oppvarmede oljen i 8-12 minutter på begge sider helt til den er gyllenbrun og server med teriyaki-salsaen.
Tips:
- Dersom du ønsker å gjøre prosessen litt raskere, bare tilsett litt teriyaki marinade til den ferdige salsaen og server med frityren.
- Frityren smaker også kjempegodt med squash eller blomkål istedet for brokkoli.
Brukte produkter i denne oppskriften
Total tid
40 min
Forberedelsestid:
10 min
Matlagingstid
30 min
3031 kJ / 725 kcal
Fett:
33,6 g
Protein:
32,8 g
Karbohydrat:
69,7 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
Til teriyaki salsaen
- 250 g modne tomater
- 1 liten rød eller grønn chilli
- 1 liten rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts olivenolje
- 2 ss sukker
- 2-3 ss Kikkoman teriyaki marinade
- 1-2 ts røkt paprikapulver
- 1-2 klyper spisskummen (spisskummenfrø)
Til brokkolifrityren
- 50 g quinoa
- 1 brokkoli (omtrent 300 g)
- 1 liten sjalottløk
- 1 lite fedd hvitløk
- 2-3 ss vegetabilsk olje
- 2 ss kikertmel
- 60 g rullede havreflak (omtrent 5-6 ss)
- 50 g revet ost (omtrent 4 ss.)
- 2 små egg
- 3-4 ss. Kikkoman teriyaki marinade
- ¾ ts oregano, gnidd
- Nykvernet pepper