Blandede grønnsaker med dipp med oliven-soyasaus
Søk
Filter
Bookmark
100 av 196

Blandede grønnsaker med dipp med oliven-soyasaus

Forberedelsestid: 50 min
Brennverdi (per porsjon): 1836 kJ / 439 kcal

ingredienser for 4 porsjoner

  • 120 g søtpotet
  • 120 g gulrøtter
  • 240 g små poteter (f.eks. sortert etter størrelsen)
  • 120 g squash         
  • 100 g gul paprika
  • 120 g brokkoli        
  • 12 cocktailtomater (ca. 120 g)    
  • 3-4 ss olivenolje     
  • 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus       
  • Urter etter ønske, f.eks. oregano, laurbærblad
  • 200 ml grønnsakkraft

Til dippen med oliven-soyasaus:

  • 4 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 40 ml)
  • 60 g milde grønne olivener (uten sten)
  • ¼ ss sitronsaft
  • 6 ss olivenolje
  • 4 ss eplemos
  • 2 ss pinjekjerner    
  • 1 ts sukker   
  • 2 ts kapers

forberedelse

  1. Skrell og vask søtpotet, gulrøtter og poteter. Skjær søtpotet og gulrøtter i biter, del poteter i to og gi alt et oppkok i ca. 5 minutter.
  2. Vask squashene og skjær av endene. Del paprikaen i to, fjern frø og innvendige hinner, vask paprika og skjær sammen med squash i passende store stykker. Del brokkoli opp i buketter og vask. Vask tomater.
  3. Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Rør sammen olivenolje og soyasaus i en stor bolle. Ha i poteter og grønnsaker med urter, etter ønske, og bland.
  4. Hell grønnsakskraft i en dyp stekeplate eller en stor gratengform, fordel grønnsakene på denne og stek i forvarmet stekeovn i 20-25 minutter.
  5. Mos alle ingrediensene unntatt kapers for oliven-soyasaus-dippen i en hurtigmikser. Finhakk kapers og tilsett sammen med de andre ingrediensene. Ta stekeplaten eller gratengformen ut av stekeovnen, drypp over med oliven-soyasaus-dippen og server med brød etter ønske.

DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.

Brukte produkter i denne oppskriften

ingredienser for 4 porsjoner

  • 120 g søtpotet
  • 120 g gulrøtter
  • 240 g små poteter (f.eks. sortert etter størrelsen)
  • 120 g squash         
  • 100 g gul paprika
  • 120 g brokkoli        
  • 12 cocktailtomater (ca. 120 g)    
  • 3-4 ss olivenolje     
  • 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus       
  • Urter etter ønske, f.eks. oregano, laurbærblad
  • 200 ml grønnsakkraft

Til dippen med oliven-soyasaus:

  • 4 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 40 ml)
  • 60 g milde grønne olivener (uten sten)
  • ¼ ss sitronsaft
  • 6 ss olivenolje
  • 4 ss eplemos
  • 2 ss pinjekjerner    
  • 1 ts sukker   
  • 2 ts kapers