Bakt squash med reker

total tid 45 min.
10 min. tilberedningstid
35 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
4 
squash
 ½ bunt
persille
100 g
cherrytomater
1 
løk
2 ss
olivenolje
200 g
spiseklare reker
2 ts
mel
200 g
fløte (alternativt: havremelk)
Fersk kvernet pepper
Paprikapulver
40 g
revet parmesanost
Næringsinnhold (per porsjon): 1651 kJ  /  393 kcal
24,8 g Fett
19,8 g Protein
19,7 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Vask squashen, skjær av endene, del den i to i lengden. Ta ut noe av fruktkjøttet til de har en ca. ½ cm tykk kant. Kutt det uthulte fruktkjøttet opp i små terninger. Skyll persillen, plukk av bladene og grovhakk dem. Vask tomatene og del dem i fire båter.

Steg 2

Skrell løken og skjær den i små terninger. Varm opp oljen, tilsett løken, rekene, tomater og squashmassen og stek. Strø over med mel og la det surre. Hell i fløte og Kikkoman Saus til Ris  (alternativ: Kikkoman Soyasaus og sukker), kok opp og la sausen reduseres litt. Tilsett halvparten av persillen i sausen og smak til med pepper og paprikapulver.

Steg 3

Forvarm stekeovnen til 200°C med over-/undervarme (180°C dersom varmluft). Hell sausen i squashhalvdelene og legg dem på et stekebrett. Bland sammen Kikkoman Panko, parmesan og litt paprikapulver, dryss blandingen over squashen og stek i den forvarmede ovnen i ca. 20-25 minutter.

Steg 4

Før servering drysser du over resten av den hakkede.

Oppskrifts-ID: 839

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Vask squashen, skjær av endene, del den i to i lengden. Ta ut noe av fruktkjøttet til de har en ca. ½ cm tykk kant. Kutt det uthulte fruktkjøttet opp i små terninger. Skyll persillen, plukk av bladene og grovhakk dem. Vask tomatene og del dem i fire båter.

Skrell løken og skjær den i små terninger. Varm opp oljen, tilsett løken, rekene, tomater og squashmassen og stek. Strø over med mel og la det surre. Hell i fløte og Kikkoman Saus til Ris  (alternativ: Kikkoman Soyasaus og sukker), kok opp og la sausen reduseres litt. Tilsett halvparten av persillen i sausen og smak til med pepper og paprikapulver.

Forvarm stekeovnen til 200°C med over-/undervarme (180°C dersom varmluft). Hell sausen i squashhalvdelene og legg dem på et stekebrett. Bland sammen Kikkoman Panko, parmesan og litt paprikapulver, dryss blandingen over squashen og stek i den forvarmede ovnen i ca. 20-25 minutter.

Før servering drysser du over resten av den hakkede.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.