Asiatisk ribbe med steamed buns

Ingredienser

4 
steamed buns
1 
tynnribbe av svin (ca. 600-800 gram)

Krydderblanding:

1 dl
brunt sukker
1 ss
røkt paprikapulver
2 ts
chilipulver
1 ts
hvitløkspulver
2 ss
salt
 ½ ts
pepper

Marinade og saus:

2 ts
ingefær, finrevet
1 ts
malt ingefær
2 ts
pepper
1 ts
løkpulver
6 
hvitlødsfedd, most
1 ss
søt chilisaus
1 dl
balsamicoeddik
2 dl
brunt sukker
1 dl
honning

Salat:

1 bunt
vårløk, i skiver
1 kopp
frisk koriander, finhakk
 ¼ 
rødkål, finsnittet

Salatdresssing:

1 ss
sukker
1 ss
sesamolje
1 ss
sesamfrø
2 ts
chiliflak
2 ts
hvitvinseddik/riseddik
1 ts
hvitløk, most

Tilberedning

Steg 1

Skjær ribben i tynne skiver. Bland brunt sukker, røkt paprikapulver, hvitløkspulver, chiliflak, salt og pepper til en krydderblanding. Gni inn ribbeskivene med krydderblandingen og la de marinere i kjøleskapet, ca. 30 minutter.

Steg 2

Rør sammen ingefær, malt ingefær, pepper, løkpulver, hvitløk, søt chilisaus, soyasaus, balsamicoeddik, brunt sukker og honning i en liten kjele. Varm opp til kokepunkt og senk deretter temperaturen til middels varme. La småkoke ca. 15 min til alt sukkeret er løst opp, rør i sausen underveis. Sil av sausen og sett til side.

Steg 3

Varm opp grillen og legg på ribbeskivene. Snu og pensle kjøttet med sausen underveis, til de er glaserte og klissete.

Steg 4

Kok inn resten av sausen i en gryte. Avkjøl og sett til side.

Steg 5

Rør sammen soyasaus, sukker, sesamolje, sesamfrø, chiliflak, riseddik og hvitløk til salatdressing.

Steg 6

Kutt vårløk i skiver og koriander. Rør inn salatdressingen.

Steg 7

Damp steamed buns i en dampkjele eller bambusdamper som du vanligvis bruker til dim sum. Dampes i 3-4 minutter til de blåser seg opp og er gjennomdampet.

Steg 8

Server de asiatiske ribbeskivene i steamed buns med vårløk og koriandersalat, finsnittet rødkål og koriander.

Oppskrifts-ID: 857

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær ribben i tynne skiver. Bland brunt sukker, røkt paprikapulver, hvitløkspulver, chiliflak, salt og pepper til en krydderblanding. Gni inn ribbeskivene med krydderblandingen og la de marinere i kjøleskapet, ca. 30 minutter.

Rør sammen ingefær, malt ingefær, pepper, løkpulver, hvitløk, søt chilisaus, soyasaus, balsamicoeddik, brunt sukker og honning i en liten kjele. Varm opp til kokepunkt og senk deretter temperaturen til middels varme. La småkoke ca. 15 min til alt sukkeret er løst opp, rør i sausen underveis. Sil av sausen og sett til side.

Varm opp grillen og legg på ribbeskivene. Snu og pensle kjøttet med sausen underveis, til de er glaserte og klissete.

Kok inn resten av sausen i en gryte. Avkjøl og sett til side.

Rør sammen soyasaus, sukker, sesamolje, sesamfrø, chiliflak, riseddik og hvitløk til salatdressing.

Kutt vårløk i skiver og koriander. Rør inn salatdressingen.

Damp steamed buns i en dampkjele eller bambusdamper som du vanligvis bruker til dim sum. Dampes i 3-4 minutter til de blåser seg opp og er gjennomdampet.

Server de asiatiske ribbeskivene i steamed buns med vårløk og koriandersalat, finsnittet rødkål og koriander.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.