
Asia-Salat med limett-vinaigrette

Ingredienser for 4 porsjon(er)
Dressing:
- 75 ml planteolje
- 2½ ss Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
- 2½ ss riseddik
- 3 ts brun sukker
- 2 ts limettsaft
- ¾ ts nyreven ingefær
- 1 hvitløkfedd, knust
Salat:
- 125 ml gule splitterter
- jordnøttolje til steking
- 1 mellomstor sjalottløk, skåret i fine skiver
- salt
- 1500 ml kinakål, finskåren
- 2 ss sushi-ingefær
- 70 ml rødløk, skåret i fine skiver
- 70 ml tomater, skåret i små terninger
- 2 ss ristede sesamfrø
- 2 ss chilibelg, skåret i tynne skiver
- 2 ss vårløk, skåret i tynne ringer
Slik gjør du det
Bland ingrediensene til en glatt dressing, fyll den i en lufttett beholder og oppbevar dressingen i kjøleskapet til det skal serveres.
Hell kokende vann over de gule splittertene til vannet står omtrent 2½ cm over ertene og la dem stå og myknes i ca. 1½ time. Hell av vannet, fordel ertene på kjøkkenpapir eller et bakebrett og la dem tørke. Varm oljen i en wok eller en kjele til 175˚C og gjør et ytterlige bakebrett klart med kjøkkenpapir på. Stek ertene i olje i ca. 3 minutter til de er gyldenbrune og sprø. Hev ertene ut av oljen og fordel dem på det kjøkkenpapirbelagte bakebrettet, strø litt salt over. Rist sjalottløkskivene likedan i varm olje og legg dem på kjøkkenpapir slik at den overflødige oljen kan dryppe av.
Bland salaten i en stor bolle og hell vinaigretten over like før det skal serveres. Strø de ristede splittertene og den ristede løken over, pynt med limettbåter og server.
Tips: De gule splittertene kan tilberedes på forhånd, når de oppbevares i en lufttett beholder holder de seg i flere dager.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
Dressing:
- 75 ml planteolje
- 2½ ss Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
- 2½ ss riseddik
- 3 ts brun sukker
- 2 ts limettsaft
- ¾ ts nyreven ingefær
- 1 hvitløkfedd, knust
Salat:
- 125 ml gule splitterter
- jordnøttolje til steking
- 1 mellomstor sjalottløk, skåret i fine skiver
- salt
- 1500 ml kinakål, finskåren
- 2 ss sushi-ingefær
- 70 ml rødløk, skåret i fine skiver
- 70 ml tomater, skåret i små terninger
- 2 ss ristede sesamfrø
- 2 ss chilibelg, skåret i tynne skiver
- 2 ss vårløk, skåret i tynne ringer