Asia-Salat med limett-vinaigrette
Søk
Filter
Asia-Salat med limett-vinaigrette
Bookmark
1 av 354

Asia-Salat med limett-vinaigrette

Asia-Salat med limett-vinaigrette

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Dressing:

Salat:

  • 125 ml gule splitterter
  • jordnøttolje til steking
  • 1 mellomstor sjalottløk, skåret i fine skiver
  • salt
  • 1500 ml kinakål, finskåren
  • 2 ss sushi-ingefær
  • 70 ml rødløk, skåret i fine skiver  
  • 70 ml tomater, skåret i små terninger
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 2 ss chilibelg, skåret i tynne skiver
  • 2 ss vårløk, skåret i tynne ringer

Slik gjør du det

Bland ingrediensene til en  glatt dressing, fyll den i en lufttett beholder og oppbevar dressingen  i kjøleskapet til det skal serveres.

Hell kokende vann over de gule splittertene  til vannet står omtrent 2½ cm over ertene og la dem stå og myknes i ca. 1½ time.  Hell av vannet, fordel ertene på kjøkkenpapir eller et bakebrett og la dem tørke. Varm oljen i en wok eller en kjele til  175˚C og gjør et ytterlige bakebrett klart med kjøkkenpapir på.  Stek ertene i olje i ca. 3 minutter til de er gyldenbrune og sprø. Hev ertene ut av oljen og fordel dem på det kjøkkenpapirbelagte bakebrettet, strø litt salt over.  Rist sjalottløkskivene likedan i varm olje og legg dem på kjøkkenpapir slik at den overflødige oljen kan dryppe av. 

Bland salaten i en stor bolle og hell vinaigretten over like før det skal serveres. Strø de ristede splittertene og den ristede løken over, pynt med limettbåter og server.  

Tips: De gule splittertene kan tilberedes på forhånd, når de oppbevares i en lufttett beholder holder de seg i flere dager. 

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Dressing:

Salat:

  • 125 ml gule splitterter
  • jordnøttolje til steking
  • 1 mellomstor sjalottløk, skåret i fine skiver
  • salt
  • 1500 ml kinakål, finskåren
  • 2 ss sushi-ingefær
  • 70 ml rødløk, skåret i fine skiver  
  • 70 ml tomater, skåret i små terninger
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 2 ss chilibelg, skåret i tynne skiver
  • 2 ss vårløk, skåret i tynne ringer