Svinekoteletter i fruktig soyasaus
Tilberedning
Steg 1
Ha for marinaden aprikossyltetøy i et høyt rørebeger, mos det sammen med olivenolje og soyasaus og bland med pepper (bruk gjerne en stavmikser).
Steg 2
Vask svinekotelettene, tørk forsiktig, legg dem i en gratengform, hell marinade over og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.
Steg 3
Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Vask tomater, fjern stilken og skjær tomatene i ca. 1 cm tykke skiver.
Steg 4
Ta svinekotelettene ut av marinaden (sett den øvrige marinaden til side), legg dem ved siden av hverandre på en stekeplate og stek i forvarmet ovn i ca. 10 minutter. Vask timian.
Steg 5
Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kotelettene en gang. Fordel tomatskivene rundt kotelettene, drypp på olivenolje og soyasaus, dryss på oregano og legg timian på kotelettene. Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter.
Steg 6
Tilbered potetpuré i mellomtiden og la den øvrige marinaden koke kort inn.
Steg 7
Ta stekeplaten ut av ovnen og anrett potetpuré dekorativt rundt kjøttet (fyll ev. i en sprøytepose med stjernetut). Drypp på den innkokte marinaden og server.
Tips
Denne oppskriften kan enkelt lages på grillen, så vel som indirekte på BBQ.
Oppskrifts-ID: 60
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer