Svinekoteletter i fruktig soyasaus
Svinekoteletter i fruktig soyasaus

Svinekoteletter i fruktig soyasaus

total tid150 min.
100 min.tilberedningstid
50 min.marineringstid

Ingredienser

4 porsjoner

Til den fruktige marinaden

4 ss
aprikossyltetøy
1 ss
olivenolje
1 ts
grovkvernet pepper
4 
svinekoteletter (à ca. 200 g)

For tilbehøret

2 
tomater
4 
timiankvister
1 ss
olivenolje
 ½ ts
tørket oregano
300 g
tilberedt potetpuré
Næringsinnhold (per porsjon):1896 kJ / 453 kcal
16,5 gFett
47,9 gProtein
26 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Ha for marinaden aprikossyltetøy i et høyt rørebeger, mos det sammen med olivenolje og soyasaus og bland med pepper (bruk gjerne en stavmikser).

Steg 2

Vask svinekotelettene, tørk forsiktig, legg dem i en gratengform, hell marinade over og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.

Steg 3

Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Vask tomater, fjern stilken og skjær tomatene i ca. 1 cm tykke skiver.

Steg 4

Ta svinekotelettene ut av marinaden (sett den øvrige marinaden til side), legg dem ved siden av hverandre på en stekeplate og stek i forvarmet ovn i ca. 10 minutter. Vask timian.

Steg 5

Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kotelettene en gang. Fordel tomatskivene rundt kotelettene, drypp på olivenolje og soyasaus, dryss på oregano og legg timian på kotelettene. Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter.

Steg 6

Tilbered potetpuré i mellomtiden og la den øvrige marinaden koke kort inn.

Steg 7

Ta stekeplaten ut av ovnen og anrett potetpuré dekorativt rundt kjøttet (fyll ev. i en sprøytepose med stjernetut). Drypp på den innkokte marinaden og server.

Tips

Denne oppskriften kan enkelt lages  på grillen, så vel som indirekte på BBQ.

Oppskrifts-ID: 60

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Ha for marinaden aprikossyltetøy i et høyt rørebeger, mos det sammen med olivenolje og soyasaus og bland med pepper (bruk gjerne en stavmikser).

Vask svinekotelettene, tørk forsiktig, legg dem i en gratengform, hell marinade over og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Vask tomater, fjern stilken og skjær tomatene i ca. 1 cm tykke skiver.

Ta svinekotelettene ut av marinaden (sett den øvrige marinaden til side), legg dem ved siden av hverandre på en stekeplate og stek i forvarmet ovn i ca. 10 minutter. Vask timian.

Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kotelettene en gang. Fordel tomatskivene rundt kotelettene, drypp på olivenolje og soyasaus, dryss på oregano og legg timian på kotelettene. Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter.

Tilbered potetpuré i mellomtiden og la den øvrige marinaden koke kort inn.

Ta stekeplaten ut av ovnen og anrett potetpuré dekorativt rundt kjøttet (fyll ev. i en sprøytepose med stjernetut). Drypp på den innkokte marinaden og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.