Stekt teriyaki sjøtunge med sjampanjesaus
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1
Kok villris etter anvisningen på pakken. Rens sjampinjonger, skjær dem i tynne skiver og surr dem kort i smør. Rist de høvlede mandlene i en stekepanne uten fett til de er gyllenbrune. Rør sjampinjonger, høvlede mandler og hakkede urter sammen med den ferdige risen. Hold varm.
Steg 2
Skyll sjøtungefiletene under rennende vann, tørk forsiktig med kjøkkenrull og mariner i teriyakisaus med ristet hvitløk i 15 minutter.
Steg 3
Til sausen koker du opp fiskekraft med fløte og sjampanje og reduserer til mengden er halvert. Krydre deretter lett med en klype sukker og soyasaus, visp inn små biter av det iskalde smøret inn i sausen. Smak sausen til med soyasaus før du serverer, rør sammen med pisket krem og pisk det med stavmikseren til skum.
Steg 4
Varm opp smør i en stekepanne, tørk sjøtungefiletene forsiktig med kjøkkenpapir og stek dem på hver side i ca. 2 minutter, hell av og til varmt smørfett over. Server med sjampanjesaus og villris.
Tips
Bruk ris etter eget ønske. Istedenfor ren villris, kan du gjerne bruke en blanding av langkornet ris og villris, eller bare langkornet ris.
Oppskrifts-ID: 337
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer