Stekt teriyaki sjøtunge med sjampanjesaus

total tid 50 min.
50 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
180 g
langkornet villris
100 g
sjampinjonger
1 ss
smør
1 ss
øvlede mandler
1 ss
akkede ferske eller dypfryste urter
6 
ferdig renset sjøtungefileter (tilpass etter størrelse)
2 dl
fiskekraft
100 g
fløte
2 dl
sjampanje
1 klype
sukker
50 g
kaldt smør
1 ½ ss
pisket kremfløte
2 ss
smør til steking
Næringsinnhold (per porsjon): 3166 kJ  /  756 kcal
28 g Fett
33,1 g Protein
45 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok villris etter anvisningen på pakken. Rens sjampinjonger, skjær dem i tynne skiver og surr dem kort i smør. Rist de høvlede mandlene i en stekepanne uten fett til de er gyllenbrune. Rør sjampinjonger, høvlede mandler og hakkede urter sammen med den ferdige risen. Hold varm.

Steg 2

Skyll sjøtungefiletene under rennende vann, tørk forsiktig med kjøkkenrull og mariner i teriyakisaus med ristet hvitløk i 15 minutter.

Steg 3

Til sausen koker du opp fiskekraft med fløte og sjampanje og reduserer til mengden er halvert. Krydre deretter lett med en klype sukker og soyasaus, visp inn små biter av det iskalde smøret inn i sausen. Smak sausen til med soyasaus før du serverer, rør sammen med pisket krem og pisk det med stavmikseren til skum.

Steg 4

Varm opp smør i en stekepanne, tørk sjøtungefiletene forsiktig med kjøkkenpapir og stek dem på hver side i ca. 2 minutter, hell av og til varmt smørfett over. Server med sjampanjesaus og villris.

Tips

Bruk ris etter eget ønske. Istedenfor ren villris, kan du gjerne bruke en blanding av langkornet ris og villris, eller bare langkornet ris.

Oppskrifts-ID: 337

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok villris etter anvisningen på pakken. Rens sjampinjonger, skjær dem i tynne skiver og surr dem kort i smør. Rist de høvlede mandlene i en stekepanne uten fett til de er gyllenbrune. Rør sjampinjonger, høvlede mandler og hakkede urter sammen med den ferdige risen. Hold varm.

Skyll sjøtungefiletene under rennende vann, tørk forsiktig med kjøkkenrull og mariner i teriyakisaus med ristet hvitløk i 15 minutter.

Til sausen koker du opp fiskekraft med fløte og sjampanje og reduserer til mengden er halvert. Krydre deretter lett med en klype sukker og soyasaus, visp inn små biter av det iskalde smøret inn i sausen. Smak sausen til med soyasaus før du serverer, rør sammen med pisket krem og pisk det med stavmikseren til skum.

Varm opp smør i en stekepanne, tørk sjøtungefiletene forsiktig med kjøkkenpapir og stek dem på hver side i ca. 2 minutter, hell av og til varmt smørfett over. Server med sjampanjesaus og villris.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.