Biffer i fikensennepsaus
Biffer i fikensennepsaus

Biffer i fikensennepsaus

5 1 vurderinger
total tid50 min.
50 min.tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
600 g
melne poteter
1 
eggeplomme
150 g
mel
Muskat, malt
1 
egg
5 ss
vegetabilsk olje
4 
biffer (à ca. 150 g)
 ½ ts
fersk malt hvit pepper
1 ts
sennepsfrø
2 dl
fløte
2 ½ ss
fikensennep
Næringsinnhold (per porsjon):3419 kJ / 817 kcal
37,4 gFett
43,9 gProtein
74,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skrell og vask potetene og kok i ca 20 minutter.

Steg 2

Press potetene gjennom en potetpresse, bland inn eggeplomme og mel og smak til med 3 ss Teriyakisaus med ristet hvitløk og muskat. Form potetblandingen i små baller, vend først i pisket egg og deretter i brødsmuler, stek i ca. 5 ss varm olje til de er gyldenbrune.

Steg 3

Klapp biffene lett tørre. Bland resterende teriyakisaus, pepper og sennepsfrø, pensle biffene med blandingen og la den trekke en liten stund. Marinaden gir kjøttet en fin glans ved steking og forsterker bruningen.

Steg 4

Stek biffene kort i den gjenværende, oppvarmede oljen. Ta pannen av varmen og sett den varmt. Tilsett fløte og fikensennep i stekefettet, kok opp, reduser litt og smak til med soyasaus og pepper.

Steg 5

Server biffene med saus og potetkuler.

Oppskrifts-ID: 204

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell og vask potetene og kok i ca 20 minutter.

Press potetene gjennom en potetpresse, bland inn eggeplomme og mel og smak til med 3 ss Teriyakisaus med ristet hvitløk og muskat. Form potetblandingen i små baller, vend først i pisket egg og deretter i brødsmuler, stek i ca. 5 ss varm olje til de er gyldenbrune.

Klapp biffene lett tørre. Bland resterende teriyakisaus, pepper og sennepsfrø, pensle biffene med blandingen og la den trekke en liten stund. Marinaden gir kjøttet en fin glans ved steking og forsterker bruningen.

Stek biffene kort i den gjenværende, oppvarmede oljen. Ta pannen av varmen og sett den varmt. Tilsett fløte og fikensennep i stekefettet, kok opp, reduser litt og smak til med soyasaus og pepper.

Server biffene med saus og potetkuler.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.