Bakt potet med stuede tomater og kikerter

total tid 90 min.
90 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
4 
store poteter
1 
løk
3 
hvitløkbåter
100 g
halvtørkede tomater
2 ss
vegetabilsk olje
1 
boks kikerter
250 g
hakkede tomater
noen stilker timian
2 ss
epleeddik
100 g
vegan crème fraîche
2 ss
gressløkringer
Næringsinnhold (per porsjon): 1455 kJ  /  347 kcal
3,6 g Fett
15 g Protein
58,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Vask potene, prikk dem med en gaffel, pakk dem inn aluminiumsfolie og bak dem på en rist ved 200 °C (varmluft: 180 °C) i ca. 70–80 minutter.

Steg 2

Skrell løken og hvitløken, kutt løken i små terninger og press hvitløken. Skjær de halvtørkede tomatene i strimler. Varm opp olje i en panne og brun løken og hvitløken i den i 2–3 minutter. Skyll av kikertene og la dem dryppe av seg, tilsett sammen med hakkede og halvtørkede tomater og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Steg 3

Tilsett teriyaki-saus og la det småkoke i ca. 10 minutter til. Smak til med epleeddik. Pakk potetene forsiktig ut, snitt dem på langs, press dem litt fra hverandre og fyll dem med stuede tomater og kikerter. Server garnert med crème fraîche og gressløk.

Oppskrifts-ID: 225

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Vask potene, prikk dem med en gaffel, pakk dem inn aluminiumsfolie og bak dem på en rist ved 200 °C (varmluft: 180 °C) i ca. 70–80 minutter.

Skrell løken og hvitløken, kutt løken i små terninger og press hvitløken. Skjær de halvtørkede tomatene i strimler. Varm opp olje i en panne og brun løken og hvitløken i den i 2–3 minutter. Skyll av kikertene og la dem dryppe av seg, tilsett sammen med hakkede og halvtørkede tomater og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Tilsett teriyaki-saus og la det småkoke i ca. 10 minutter til. Smak til med epleeddik. Pakk potetene forsiktig ut, snitt dem på langs, press dem litt fra hverandre og fyll dem med stuede tomater og kikerter. Server garnert med crème fraîche og gressløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.