Kikkoman Group

Kikkoman er ledende på verdensmarkedet for japanske soyasauser

Kikkoman-konsernet har sine røtter i produksjon og distribusjon av soyasaus. Millioner av mennesker over hele verden kjenner og bruker den naturlig bryggede soyasausen fra Kikkoman. I Japan og andre land engasjerer imidlertid Kikkoman seg også på andre, til dels beslektede områder.

Kikkoman har etablert datterselskaper på forretningsområdene farmasøytiske artikler, vin, likør, fruktjuice, tomatprodukter og asiatiske matvarer, samt eierandeler i eksisterende selskaper. I tillegg har Kikkoman datterselskaper i restaurantbransjen og i varehandelen. Flere japanske restauranter i toppsjiktet med navnet Daitokai i Berlin og Köln tilhører Kikkoman-konsernet.

Videre er JFC International-Gruppe blant de største engrosvirksomhetene innen originale asiatiske matvarer.

Kikkoman-produksjonssteder verden over

Nærmere 7 000 medarbeidere viderefører det japanske selskapets historie i land som Japan, Singapore, Taiwan, Kina, Australia, Canada, USA og Europa Kikkoman produseres på ni produksjonssteder i Japan, USA, Singapore, Taiwan, Kina og Nederland. Nærmere 400 millioner liter naturlig brygget soyasaus forlater bryggeriene årlig og finner veien til matbutikker, delikatessebutikker og asia-butikker.

Kikkoman finner fotfeste i Europa

I 1973 åpne Kikkoman en japansk restaurant i den tyske byen Düsseldorf. Her kunne de lokale gourmetene oppleve hvor godt soyasaus passer til ingredienser av alle slag. Og samtidig lære hvordan man bruker soyasaus i matlagingen hjemme. Salget ble aktivt fremmet gjennom smaksprøver i dagligvarebutikker, og distribusjon av oppskrifter med bruk av soyasaus. Den resulterende salgsveksten ble hovedsakelig båret av økende etterspørsel i Tyskland.

For å dekke den økende etterspørselen etter soyasaus i Europa, ble Kikkomans første europeiske bryggeri offisielt åpnet i Hoogezand-Sappemeer i Nederland i oktober 1997. Denne fabrikken forsyner også i våre dager hele Europa med Kikkoman-sauser.

Visste du?

Kikkoman Naturlig brygget soyasaus fremstilles av bare fire naturlige ingredienser: Soyabønner, hvete, salt og vann.