Herlig, kreativt, vegansk!

Kikkoman presenterer veganske oppskrifter med lekre og trendy ingredienser og soyasauser med V-merking

Det er enklere enn du tror å lage raske, sunne og smaksrike veganske retter. Ofte trenger man færre ingredienser enn man tror for å lykkes med vegansk mat. Et par dråper med Kikkoman sine veganske soyasauser er et perfekt eksempel på hvor enkelt det kan være å heve smaken på vegansk mat

Tre av våre mest populære soyasauser; Kikkoman naturlig brygget soyasaus, naturlig brygget soyasaus med 43% mindre salt, og glutenfri Tamari soyasaus er nå sertifisert veganske, og har dermed gjort seg fortjent til V-merket. Sausene inneholder ingen ingredienser av animalsk opprinnelse og er alle rike på umami som gir  alle retter – inkludert veganske – en deilig smak og en velbalansert,  og appetittvekkende aroma. I tillegg egner soyasausene seg ypperlig som en erstatning for salt!

La deg inspirere av våre veganske oppskrifter med edamame, brokkoli, blomkål, gresskar og Tofu.

Vegansk bruschetta med edamame: En klassiker fra det italienske kjøkken

Fersk, sprøstekt baguette med høykvalitets olivenolje er en perfekt italienske antipasti. Med Kikkoman kan du enkelt lage to veganske pålegg til bruchetta laget av edamame og halvtørkede tomater.

Vegansk grønnsaksgryte med brokkoli, blomkål, gresskar og vegansk Bechamelsaus

På det veganske kjøkkenet går det for det meste friskt og fargerikt for seg. Akkurat som med den veganske grønnsaksgryten fra Kikkoman. Her møter grønn brokkoli og hvite blomkålbuketter de oransjefargede gresskarene. Sammen med soyasausstrøssel og vegansk bechamelsaus, blir dette et ekte gourmetmåltid for veganer.

Franske galetter av edamame, mais og tofu – helt uten melk og med en søt tamari-saus

Disse franske pannekakene er en delikatesse som ofte serveres med herlig fyll. Galettedeigen tilberedes vanligvis med melk. Det trenger du imidlertid ikke med denne veganske galetteoppskriften fra Kikkoman, som fungerer helt fint uten. Edamame, mais og tofu overtar regien og en herlig tamari-saus sørger for en behagelig aromatisk smak. Bon appétit!

Kjøttfrie biffer laget av søtpoteter, pyntet med grønnsaksstrimler og servert med deilig avokadokrem

Hvis du vil overraske familie eller venner med en saftig biff, har du funnet den rette veganske oppskriften her. Stek en tykk skive søtpotet til den er gyldenbrun, og karamelliser deretter med Kikkoman naturlig brygget soyasaus og eplejuice. Server med avokadokrem og grønnsakspynt!

Vegansk pilaff med grønnsaker: Perfekt kombinasjon med ris og fargerike grønnsaker

Ris og mange fargerike, friske grønnsaker er stjernene i denne veganske pilaffen, som ikke bare er en fryd for ganen, men også øyet. Pilaff er en orientalske risretten som ofte lages med kjøtt eller fisk. Med denne oppskriften kan du helt enkelt lage en vegansk Pilaff uten å ofre noe på smaken! Rød paprika, sopp, auberginer, gul og grønn squash og cherrytomater gir friske farger til retten, mens Kikkoman naturlig brygget soyasaus gir smaken.

Et overblikk over veganske oppskrifter:

Vil du vite mer om våre veganske soyasauser? Tre av våre soyasauser har nå blitt sertifisert veganske og inneholder V-symbolet. Her kan du lese mer om sertifiseringsordningen.

Visste du at…

Et vegansk kosthold trenger ikke å gå på kompromiss med smak. Man må bare å tenke litt annerledes når man lager mat: Agavesirup eller lønnesirup er fine erstatninger til honning, mens soya-, mandel- og havredrikker er gode melkeerstatninger. Tofu fungerer ypperlig istedenfor kjøtt, og purerte mandler er en god erstatning til rømme. På det veganske kjøkkenet står med andre ord kreativiteten høyt på dagsordenen!