
Da er det klart for Temaki-party!
Temaki-sushi er en spesiell og enklere form for sushi. Oversatt fra japansk betyr Temaki «håndrullet», fordi man trenger ingen bambusmatte under tilberedningen. Isteden rulles noribladene for hånd til en spiss pose.
Du begynner med å legge dine favorittingredienser på et noriblad. Velg mellom ingredienser som: Ris, fisk, skalldyr, fugl, kjøtt, og grønnsaker som agurk, paprika, vårløk og gulrøtter. I stedet for noribladene kan du også bruke tortillas, tacos, rispapir, salatblader, omelett, Wonton, Gyoza-skin eller brød som wrap – og bare rulle det sammen med hendene. For den beste smaksopplevelsen anbefales det å legge til en spennende dipp eller saus! Da passer det med for eksempel wasabi, majones eller et strøk med ketchup. Kikkoman-sausene, som den naturlig bryggede soyasausen, en ponzu-saus eller en teriyaki-saus, passer perfekt som dipp til alle Temaki-kreasjoner. Temaki-sushi egner seg fortreffelig for hele familien. Barn som voksne kan plukke sine favoritter, rulle dem sammen og nyte ved middagsbordet.
Temaki-kreasjoner å etterligne
Særlig fordi Temaki tilbyr så mange muligheter og omfatter noe for enhver smak, er den ideelt egnet for et koselig måltid med venner. Bordet blir dekket med alle tenkelige ingredienser, og hver og en kan hjelpe seg selv av hjertens lyst. Bare rull dine egne favorittingredienser i ditt eget kremmerhus og kos deg! Og hvis du vil, kan du likevel fokusere måltidet og tilby spesielle ingredienser innenfor et tema. Kikkoman gir deg noen ideer å spille videre på:
Nori alge-TEMAKI
Grønnsaks-TEMAKI
Tortilla-TEMAKI
Pannekaker eller brød-TEMAKI
Omelett-TEMAKI
Wonton/ Gyoza Skin-TEMAKI
Alt du trenger å vite om TEMAKI finnner du her.
Temaki, Nigiri eller Maki – Sushi er ikke bare sushi! Denne japanske fingermaten finnes i tallrike varianter. Den mest kjente kaller vi Maki Sushi, som direkte oversatt betyr «rullet sushi». Ingrediensene som for eksempel rå fisk som laks, tunfisk eller ål, sammen med omelett, syltet rettich, sylteagurk eller gulrøtter, rulles inn i et algeblad (nori) ved hjelp av en bambusmatte. Utgangspunktet for Nigiri Sushi er en liten mengde klebrig sushiris, formet til en liten pølse, belagt med fisk eller omelett og eventuelt holdt sammen med en strimmel nori.
