Sushi-kaker som du enkelt kan lage selv

Sushi-kaker får stadig flere tilhengere både i Japan og her til lands! De er flotte, smakfulle og er et blikkfang til ethvert festbord. Det finnes sushi-kaker i mange forskjellige fasonger og størrelser. Både med fersk fisk, saftig kjøtt eller med gode vegetariske råvarer. Her kan du virkelige være kreativ. Dette er også en rett som barna vil ha glede av å være med å lage. De vil elske å få hjelpe til med å kutte grønnsaker, legge lag på sushi-kakene og å dekorere! De ferdige sushi-kakene er kulinarisk kunst i samspill med god smak.

Kakeform i stedet for sushimatte: Slik lykkes du med sushi-kaker

Den grunnleggende ingrediensen i sushi-kaker er selvfølgelig sushiris. Deretter trenger du noen godbiter til fyll og topping. Ingredienser som reker, shiitakesopp, roastbiff, avokado, agurk eller edamame, er alle gode ingredienser til sushi-kaker. Her kan du virkelig være kreativ med ingredienser som du har i kjøleskap og kjøkkenskuffer. Sesamfrø eller spirer passer perfekt til dekorasjon, og for å gi den siste og uunnværlige finishen i smaken trenger du Kikkoman naturlig brygget soyasaus. Kikkoman soyasaus gir sushikakene en herlig umamismak. Ingrediensene legges lagvis i kakeformene – uten sushimatte. Husk: Kle formen med plastfolie på forhånd. Dette gjør det lettere å snu sushi-kakene når du er ferdig med å legge på lagene med ingredienser. 

Hjemmelaget sushiris: Tips og triks for riktig tilberedning

Sushiris med riktig konsistens er avgjørende for å lykkes med sushi-kaker. Tommelfingerregelen: Til en 20 cm form trenger du om lag sju kopper kokt ris. Japansk rundkornet ris egner seg best, da den har en litt klebrig konsistens som dermed vil holde sushikakene perfekt sammen. Hvis du ikke har japansk rundkornet ris, kan du også bruke risottoris. Sushirisen tilberedes aller best i en riskoker, men du  kan selvfølgelig bruke en gryte istedenfor. I denne videoen gir vi deg noen tips til tilberedning av sushiris

Kunstnerisk sushi-kake: Nesten for fin til å skjære opp

Ingrediensene til denne sushikaken er utvalgte og varierte. De harmonerer ikke bare fantastisk med hverandre når det gjelder smak, men gir også et festlig og kunstnerisk inntrykk! Tilberedningen er ikke vanskelig. Du trenger klassiske sushi ingredienser som reker, kaviar og wasabipasta, kombinert med sukkererter, avokado og shiitake-sopp. Denne sushi-kaken kan måle seg med hvilken som helst annen kake når det gjelder dekorasjon. Serveres med Kikkoman naturlig brygget soyasaus

Sushi-kake med roastbiff og avokado: Ferdig på 25 minutter

Disse sushi-kakene lages i kakeformer i stedet for en rundform. Mørnet roastbiff, fyldig avokado og fersk eggerøre legges i lag på lag med kokt sushiris i noen få enkle trinn, og pyntes avslutningsvis med små daddeltomater. Den smakfulle avslutningen kommer her fra Kikkoman Teriyaki-barbecuesaus med honning, som smaker utrolig godt sammen med roastbiff. Serveres sammen med en skål Kikkoman naturlig brygget soyasaus.  

Vegetariske sushi-kaker i muffinsformer

Her får du fem forskjellige vegetariske oppskrifter i muffinsformer. Råvarene til de dekorative små kakene er sushiris, sylteagurker, reddiker, paprika, røde linser, edamame, shiitakesopp, avokado og cherrytomater. Server med Kikkoman naturlig brygget soyasaus for å gi en ekstra smaksdimensjon og umamismak. Her trenger du også et par muffinsformer laget av silikon eller papir. Tips: Bytt gjerne om på ingrediensene, og bruk gjerne det du har i kjøleskapet etter eget ønske! 

Visste du at ...

Tips: Fukt fingrene når du presser ingrediensene (spesielt sushirisen) ned i kakeformene. Dette gjør sushi-kakene fastere og forhindrer at kakene faller i fra hverandre. Dekorer sushikakene etter eget ønske. Sesamfrø og spirer er to ingredienser som egner seg godt til pynting.