Både til jul og nyttår: Disse partydippene setter en ekstra piff på festmenyen

Som forrett eller fingermat, til fondue, raclette, eller som tilbehør til selve hovedretten: De nye dippoppskriftene fra Kikkoman kan kombineres og brukes på mange forskjellige måter. Du kan også lage en dippbuffet, der hver og en kan forsyne seg etter smak og behag. Soyasausene fra Kikkoman gir dippene en herlig smak av umami, en rund og fyldig smak som er en fest for ganen. Og det beste er at dippene er raske og enkle og lage. Overrask familien og gjestene dine med en spennende kulinarisk opplevelse til julens middagsselskaper.

Dippoppskrifter som gir rikelig med umami og variasjon på bordet

Uansett hvilke planer du har til jul og nyttår: Med våre nye partydipper kan du by gjestene dine på spennende smaksopplevelser uavhengig av om du serverer dem som tilbehør til julemiddagen, eller som en egen rett på menyen. Dippene smaker utrolig godt med brød eller annen bakst som en forrett, med grønnsaker og kjøtt eller fisk til hovedretten, eller som dipp til et ostefat til dessert. Dippene inneholder råvarer som i seg selv sørger for å tilføre noe nytt og spennende til julemiddagen– alt i fra næringsrike avokadoer og eksotisk søtpotet til trendy edamame-soyabønner. Vår naturlig brygget soyasaus setter den siste prikken over i-en. Dette er dipper som må prøves! Her er et utvalg av våre favoritter:

Kremet søtpotetdipp med soyasaus: Smaker utrolig godt sammen med kjeks, grissini og tortilla chips

Søtpoteter omtales ofte som superfood, og det er det god grunn til! Denne søtpotetdippen er utrolig god på smak, samtidig som den er proppfull av viktige næringsstoffer. På bare 15 minutter lager du enkelt en herlig, mild søtlig dipp som har en helt unik smak av umami – selvsagt krydret med Kikkoman naturlig brygget soyasaus.

Dipp med oliven og soyasaus: En fyldig dipp med personlighet

Dette er en oppskrift som kombinerer den utsøkte smaken av oliven, kapers og pinjekjerner, smaksatt med Kikkoman naturlig brygget soyasaus. På bare 10 minutter kan du lage en dipp med en utsøkt fyldig og aromatisk smak.

Bagna cauda-dipp med tofu og soyasaus: Kikkomans versjon av en klassiker, ekstra god sammen med grønnsaker

Denne bagna cauda-dippen er inspirert av det italienske kjøkken. "Bagna cauda" betyr egentlig "varmt måltid". Den opprinnelige oppskriften er basert på hvitløk og ansjos og stammer opprinnelig fra den italienske regionen Piemonte. Kikkoman har laget en ny versjon av dippen som kombinerer tofu, tunfisk og naturlig brygget soyasaus. Dippen smaker kjempegodt både til råe og kokte grønnsaker, og kan like gjerne serveres varm som kald.

Hummusdipp med soyasaus: En orientalsk godsak som passer perfekt til grillede grønnsaker, kjøtt eller flatbrød

Hummus stammer fra Østen, og har blitt stadig mer populær i Norge. Hovedingrediensen er kikerter, som er fulle av sunne næringsstoffer. Alt du trenger å gjøre er å blande sammen hummus i mikseren sammen med hvitløk, ristet sesam og naturlig brygget soyasaus. Dippen smaker spesielt godt til flatbrød, men den er også et perfekt tilbehør til grønnsaker og kjøtt.

Edamole med soyasaus: Proteinpower som passer perfekt sammen med fersk sjømat

Avokado og edamamebønner – ferske, grønne soyabønner – er hovedingrediensene i denne dippen. Disse sprø belgfruktene, som er utrolig populære i Japan, er kalorifattige og inneholder samtidig masse verdifulle vitaminer og proteiner. Sammen med næringsrik avokado er dette en kombinasjon som både er velsmakende og sunn. Krydret med limesaft, hvitløk og Kikkoman naturlig brygget soyasaus, er dette en ekte delikatesse og et perfekt tilbehør til all slags sjømat.

Dipp med aubergine, soyasaus og hvitløk: En velsmakende dipp til ostefatet

Aubergine er en kjent og kjær ingrediens i flere dippoppskrifter. Tips til tilberedning: Start med å grille auberginen i 30-40 minutter. Da blir det mye enklere å fjerne fruktkjøttet som skal brukes i dippen. Bland deretter fruktkjøttet sammen med hvitløk og krydre med limesaft, noen chili-flak og Kikkoman naturlig brygget soyasaus. Denne dippen har en herlig smak som passer til alle typer brød og matvarer, og spesielt til ostefatet. Enkelt og lekkert!

Har du fått lyst til å teste en av våre dippoppskrifter? Ta en titt her:

Visste du at ...?

Med våre veganske soyasauser, som er merket med V-merket, kan du enkelt lage veganske dipper av de aller fleste av dippoppskriftene våre.