Hilsen fra Japan: Det er kirsebærblomstringens tid!

Kirsebærblomstringsfestivalen HANAMI varsler vårens komme

Hvis værmeldingen i Japan varsler «sakura zensen» eller oversetter det til «kirsebærblomstfronten» og et helt land synker i det rosa-hvite blomsterhavet, fa er det HANAMI som feires. Kirsebærblomstringen innleder våren, og lokker besøkende fra hele verden til Kikkomans hjemtrakter – til Japan.

Fra midten av mars til begynnelsen av mai stråler de om lag 300 ulike artene kirsebærtrær i full blomst. Fra den starter i Kyushu, den sørligste av de fire hovedøyene i Japan, strekker kirsebærblomstringens prakt seg nordøstover til den største øya Hokkaido lengst nord. Litt etter litt lyser et helt land opp i et hav av farger, fra hvitt via blekrosa til strålende rosa.

Under hele den 10 dager lange blomstringstiden feirer japanerne vårens ankomst. Familie, venner og kolleger treffes til piknik med Bento og sake under de praktfullt blomstrende kirsebærtrærne, og nyter dette ualminnelige naturlige skuespillet. En fest for alle sanser!

Visste du?

Kirsebærblomstringen er et av de mest kjente symbolene på japansk kultur. I Kikkomans hjemland står den for skjønnhet, overgang og forgjengelighet.