Mexico pluss Kikkoman Soyasaus er sant

Mexico pluss Kikkoman Soyasaus er sant

Mexico er chiliens hjemland. Men også mye mer enn det: Landets tradisjonelle kjøkken kombinerer prekolumbisk og spansk, men også fransk, arabisk, karibisk og mye annen påvirkning. I tillegg til ulike chilisorter, som varierer fra mild til brennhet, står også mange andre typer frukt og grønnsaker på menyen – for eksempel mais, bønner eller avokado.

Avhengig av hvilken region det er snakk om, havner dessuten kjøtt og fugl like ofte på tallerkenen som all slags fersk fisk. Mole Poblano con Pollo regnes som den meksikanske nasjonalretten: Den består av fugl som dynkes med en saus av chili, ulike krydder og en "hemmelig ingrediens", litt sjokolade.

Kombiner to tradisjonsrike mattradisjoner

I likhet med det japanske kjøkken, kalt washoku, har UNESCO også gitt det meksikanske kjøkken status som immateriell verdensarv. Og de to kompletterer hverandre overraskende godt: Prøv for eksempel tomat-ponzu-dippen vår, neste gang du knasker tortilla-chips.

Eller lag meksikansk chili med Kikkoman soyasaus – en fest for smaksløkene! Og ett tips til før vi gir oss: Takket være umamien i soyasausen vår får den frem det lille ekstra i albóndigas, kjøttboller i tomatsaus, og chile poblano, fylt grønn paprika. Du vil bli behagelig overrasket!

Rask meksikansk mat

Mange av rettene i det meksikanske kjøkken egner seg dessuten godt når maten må på bordet i en fart. Taco er jo et eksempel på meksikansk hurtigmat som er blitt svært populær her til lands: Dette er rullede maistortillas som kan fylles med ulike ingredienser, alt etter din personlige smak, og blir ferdige på et blunk.

Et alternativ, og perfekt egnet som snacks, er tynne hvetetortillas som i Mexico serveres varme og ofte også med fyll.