La Dolce Vita med Kikkoman

La Dolce Vita med Kikkoman

Italiensk mat krydret med soyasaus

Sol, sjø og middelhavsstemning – det er Italia! Men Italia er også kjent for sitt fremragende kjøkken, som er satt på listen over landets viktigste kulturskatter og daglig verdsettes over hele verden. Hva det skyldes? Ikke bare italienernes berømte "dolce vita"-livsglede, hevder internasjonale mateksperter! For typisk italienske ingredienser som for eksempel parmesanost, tørkede tomater, sopp og sardiner har én ting til felles: Umami, en spesielt fyldig smak. Og siden den nyeste og femte smaken umami også er en viktig egenskap ved Kikkoman soyasaus, passer det italienske kjøkken og Kikkoman sammen som hånd i hanske. Prøv, da vel! Rent smaksmessig later ikke Italia og Asia til å ligge så langt fra hverandre som mange kanskje tror ...

Hvor Asia møter bella Italia

Duftende urter, varierte grønnsakskreasjoner, olivenolje av beste kvalitet og dagsfersk fisk er faste bestanddeler av det italienske kjøkken, som igjen er sammensatt av flere regionale kjøkken. En typisk italiensk meny begynner med små antipasti-godbiter. Deretter følger pizza, pasta med mer – retter som er blitt populære over hele verden, og er blant livrettene også i mange andre land. Ikke rart! For de smaker så godt, og det går raskt å lage dem. Dessuten er de godt egnet for Hvermannsen: Du trenger vanligvis ikke spesielle kokekunster for å gi deg i kast med italienske oppskrifter. Men muligens noe ekstra for å piffe opp tradisjonelle retter eller trylle frem nye smaksopplevelser. Har du for eksempel smakt pasta med en dash Kikkoman soyasaus? Mamma mia!

Kikkoman soyasaus – på bordet i hele verden

Dagens store reisevirksomhet visker ut kulinariske grenser, til glede for alle som av og til får lyst til å prøve noe nytt når de står ved komfyren. Så hvorfor ikke forbedre typisk italienske oppskrifter med litt asiatisk soyasaus fra tid til annen? Den naturlig bryggede soyasausen fra Kikkoman er perfekt til dette. Den inneholder aromaer som har fått utvikle seg i løpet av den opptil seks måneder lange bryggeprosessen, og som beriker enhver rett med en unik aromatisk fylde – uten å overdekke smaken av andre komponenter i oppskriften. Skal det være en smak? Da kan du gjerne prøve deg på noen av oppskriftsforslagene våre. Vi tror du vil bli behagelig overrasket av de forskjellige påvirkningsfaktorene og smakskombinasjonene, samt den femte smaksdimensjonen, Umami! Kikkoman sier: Buon appetito!