Julemenyer med Umami-vri

Slik gjør du enhver julemeny til en Umami-rik smaksopplevelse

Julen er en fest for alle sanser – spesielt for smakssansene, som blir bortskjemt i disse dagene med alle slags delikatesser. Søtt, surt, salt og bittert – dette er de fire grunnleggende smakene som er kjent for folk flest. Det finnes likevel en femte smaksdimensjon: Umami – den fyldige munnfølelsen. Den ble oppdaget i 1908, og har siden inspirert kjøkken over hele verden.Umami er en storartet kulinarisk gave: Den runder av aromaen fra ingredienser og mat på en elegant måte – i supper, salater, kjøtt, fisk eller grønnsaksretter. Kikkoman forteller deg hvordan du kan gi hver julemiddag et umamikick.

En dråpe soyasaus til hever smaken på fine supper

Enten det er en klar suppe med innlegg eller en grønnsaksuppe –  en liten mengde Kikkoman naturlig brygget soyasaus hever smaken på suppen. Dette sparer salt og sikrer at julesuppen får en enda rundere smak. Og selvfølgelig vil du også finne mange deilige supper til julemenyen hos Kikkoman.

Lekre salatdressinger med utgangspunkt i soyasaus

I stedet for den klassiske dressingen, skal du prøve en salatdressing basert på soyasaus! Salatkreasjonene dine får en lett eksotisk overtone med Kikkoman Ponzu sitronKikkoman Ponzu appelsin eller Kikkoman Ponzu chili. Alle gir en aroma med umami-virkning som sørger for en porsjon livsglede. Vi har satt sammen et knippe oppskrifter på forskjellige festlige salater og dressinger til julefeiringen din:

Festfylte hovedretter – høytidelig avrundet med soyasaus

Trodde du soyasaus bare var for asiatiske spesialiteter? På ingen måte; med Kikkomans soyasauser kan alle retter tilføres det lille ekstra: Umami, en spesielt rik og fyldig smak. Bare gi din julestek et strøk av Kikkoman naturlig brygget soyasaus, gjerne sammen med litt honning, eller bruk Kikkoman naturlig brygget søt soyasaus. De gir kjøttet en appetittvekkende glans, og gjør at steken smaker enda bedre. Men også sausene blir vinnere med Kikkoman naturlig bryggede soyasauser! Spiller ingen rolle om det er kjøtt, fisk eller grønnsaker på julebordet: Med Kikkomans soyasauser blir ethvert måltid til et festmåltid!

Søt dessertoverraskelser for sanselige øyeblikk

Kronen på verket i enhver forseggjort meny: Desserten. Hvordan soyasausen passer til dessert? Helt fremragende! Fordi soyasausen tilfører også søte retter et anstrøk av den femte smaksopplevelsen, Umami. For eksempel smaker soyasaus og sjokolade helt fortreffelig sammen. Med Kikkoman naturlig brygget soyasaus, eller den litt søtere Kikkoman naturlig brygget søt soyasaus tryller du frem andre dessertkreasjoner, se bare her.