Et innsidetips fra Japan: Ponzu

Ponzu, Sitrus krydret soyasaus

Prøv Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus!

Sitroner er en herlig forfriskende frukt. Smaken gir oss en følelse av sol og sommer og kombineres derfor ofte med andre aromakomponenter. Ponzu utmerker seg med en frisk sitrusnote og er en av de mest populære kryddersausene i det japanske kjøkken. Som tradisjonelt japansk foretak satser Kikkoman på denne japanske spesialiteten og Kikkomans egen Ponzu Sitron Soyasaus løfter smaken i fremfor alt lette sommerretter.

Et kulinarisk toppmøte: Soyasaus og aromaen fra sitrusfrukt

Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus lages av Naturlig Brygget Soyasaus og litt sitron. Takket være denne aromatiske kombinasjonen og den vidunderlige smaksbalansen mellom søtt, surt og krydret puster Ponzu forfriskende liv i salater, snacks og diverse hovedretter. I Japan brukes Ponzu også ofte i forskjellige gryteretter, sashimi eller gyoza, tradisjonelle japanske pastaputer. Bare sprut noen dråper over ingrediensene og Ponzu sørger for en ekte smakseksplosjon.

Kikkomans gourmettips: Ponzu som dip

Enten du arrangerer en grillfest eller netflix-kveld med venner: Snacks og dipper er uunnværlig. For alle som elsker fingerfood har Kikkoman et helt spesielt gourmettips: Mango-Ponzu dip! Brødbiter, wraps, grønnsakspyd, butterdeigkaker, kjeks og mange andre godbiter får en ekstra frisk og fruktig touch fra det harmoniske samspillet av mango, nymalt pepper og Kikkoman Ponzu sitron soyasaus. Eller kanskje du heller vil ha en fyldig tomatsmak på tungen? Da anbefaler vi deg Tomat-Ponzu dippen fra Kikkomans oppskriftarkiv!

Sommerens salat-dressing

Sprø, fargeglad og lett: Salat er det perfekte tilbehør til en velsmakende meny.  Forutsatt at salaten bidrar med god  – og frem for alt den riktige – smaksnyansen. Vi anbefaler på det varmeste at du prøver Kikkoman Ponzu som salatdressing. Du vil finne en deilig overraskelse på salattallerkenen og du garanteres en pikant opplevelse av frukt og krydder på tungen.