Egg på mange måter – Påske og vår kjøkken med Kikkoman

Fra frokost til aftensmat: Japanerne bruker soyasaus i nesten all mat, hele året. Tidlig og sent står en dispenser med det allsidige krydderiet på sin faste plass på spisebordet. For uansett om de lager kjøtt, fugl, fisk eller grønnsaker, kraftige hovedretter eller søte desserter: Soyasaus er et kulinarisk multitalent som gir alle slags matretter en femte smaksdimensjon, også kalt Umami.

Visste du at soyasaus også passer kjempegodt til retter med egg? I det japanske kjøkkenet finnes det svært mange retter av eller med egg, som har fått sin karakteristiske aroma fra litt tilsatt soyasaus.

Sett vår Naturlig Bryggede Soyasaus på menyen nå, og opplev denne unike, fyldige smaken hver eneste dag. Enda en fordel: Du kan også gjøre kostholdet ditt litt sunnere hvis du fra nå av bytter ut oljebaserte, kaloririke sauser med Kikkoman soyasaus. Prøv, da vel!

Egg på mange måter

Har du noen gang forsøkt å krydre frokostegget ditt med soyasaus i stedet for å salte det? At soyasaus passer perfekt til retter med egg, viser følgende påske- og våroppskrifter fra Kikkoman, der egg spiller hovedrollen:

Saftig påskebrød

Påskebrød har lange tradisjoner i nesten hele Europa, selv om det ser veldig forskjellig ut fra land til land og fra region til region. Noen baker et rundt brød som de fyller med frukt, som for eksempel aprikoser, rosiner eller tranebær. Andre lager en flette eller krans av flettet gjærdeig som de strør revet mandel over.

Det de har til felles, er at påskebrødene vanligvis er søte og bakt av luftig gjærdeig.

Gjærdeig med Kikkoman Soyasaus

Ingredienser:

20 g fersk gjær, 80 g sukker, 600 g mel, 250 ml lunken melk, 2 eggeplommer, 100 g mykt smør eller margarin, 6 ss soyasaus

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren og strø 20 g sukker over den. Rør blandingen glatt og la stå i ca. to minutter. Ha melet i en bolle, og lag en grop i midten. Hell melken, resten av sukkeret, blandingen av gjær og sukker og eggeplommene i gropen. Ha også i smør og soyasaus, og kna med en håndmikser med deigkrok til deigen er glatt. La heve under et kjøkkenhåndkle på et varmt sted i 30 til 40 minutter. Kna deigen godt en gang til før du fortsetter å følge oppskriften.

Flere våroppskrifter

Er du på utkikk etter flere festlige retter til påskedagene? Eller kalorireduserte oppskrifter som egner seg perfekt til vårens retter? Og som overbeviser med Umami? Da bør du ta en titt på oppskriftssamlingen vår!