Matblogg

Japan, washoku og Kikkoman er uatskillelige. La deg inspirere av temaene våre.

Desserter med Kikkoman Soyasaus
Matblogg
Desserter med Kikkoman Soyasaus

Desserter med soyasaus blant ingrediensene er utrolig populært i Japan. Soyasaus brukes sogar i iskremblandinger, for å tilføre en spesiell og karamellaktig smak.

Eggeretter med Kikkoman
Matblogg
Eggeretter med Kikkoman

Visste du at soyasaus også passer kjempegodt til retter med egg? Det japanske kjøkkenet omfatter svært mange retter med egg som hovedingrediens eller bestanddel.

Aspargessesongen med Kikkoman
Matblogg
Aspargessesongen med Kikkoman

Asparges behøver ikke bare å nytes på tradisjonelt vis med Hollandaise-saus, men kan også danne en herlig duo med soyasaus. Vi har samlet gode tips for deg, fra innkjøp frem til servering.

Sakura Zensen
Matblogg
Sakura Zensen

Hvert år dekker Sakura Zensen, «kirsebærblomstringen», Japan med et teppe av hvite og rosa blomsterblader. Oppdag mer om kirsebærtrærnes blomstringstid.

Temaki-party: Enkelt, lekkert, og moro mens du ruller!
Matblogg
Temaki-party: Enkelt, lekkert, og moro mens du ruller!

Rull i vei og nyt – på en Temaki-fest er alle favorittingrediensene på bordet og alle kan forsyne seg av hjertens lyst.

Gyoza – fylt med herlige smaker
Matblogg
Gyoza – fylt med herlige smaker

Herlig fylt og deretter sprøstekt, forsiktig kokt eller hurtig fritert – oppdag de tradisjonelle og utrolig gode japanske dumplingene, kalt gyoza.

Europas Tradisjonelle Juleretter
Matblogg
Europas Tradisjonelle Juleretter

Kikkoman soyasauser gir også tradisjonell julemat en ekstra Umami-spiss – oppdag hvordan!

Julemenyer med Umami-vri
Matblogg
Julemenyer med Umami-vri

Juletiden er ett av årets kulinariske høydepunkter. La deg inspirere av Kikkomans verden av oppskrifter til mange festfylte retter.

Flotte sushi-kaker som alle kan lage
Flotte sushi-kaker som alle kan lage

Sushi-kaker er enkle å lage og smaker utrolig godt. Du trenger ikke være en mesterkokk for å lykkes med disse oppskriftene. Sushi-kaker garanterer wow-faktor og gir garantert et blikkfang til ethvert bord!

Osechi-Ryōri: Japanske spesialiteter til nyttår
Matblogg
Osechi-Ryōri: Japanske spesialiteter til nyttår

Fra 31. desember til 1. januar feires en av de viktigste tradisjonelle høytidene i året i Japan: Osechi-ryōri. Hva skjuler seg bak navnet? Et utvalg av tradisjonelle delikatesser som det lønner seg å etterligne.

Kjenner du Shabu-Shabu?
Matblogg
Kjenner du Shabu-Shabu?

Tynt skivet storfekjøtt, kinakål, gulrøtter, sopp og til og med forskjellige typer grønnsaker – dette er ingrediensene i den japanske bryggefonduen Shabu-Shabu.

Fondue på en anen måte – med Kikkoman-sauser
Matblogg
Fondue på en anen måte – med Kikkoman-sauser

Tradisjonell fondue på Shabu-Shabu-vis – så enkelt som helst! Kikkoman gir deg tre vidunderlige oppskrifter på den europeiske klassikeren med et japansk touch.