Matblogg

Japan, washoku og Kikkoman er uatskillelige. La deg inspirere av temaene våre.

Fargerike salater som skjerper appetitten
Matblogg
Fargerike salater som skjerper appetitten

Soyasaus i en salat? Klart det! Finn ut selv hvor bra det fungerer, og se hvilke Kikkoman-sauser som gir en wow-effekt sammen med sprø og knasende blader.

Ramen verden over
Matblogg
Ramen verden over

Så godt som alle elsker ramen! Hvorfor? Den kommer i talløse varianter og smaker. Finn ut mer om reisen ramen har gjort, og hvofor det har blitt så populært over hele verden! La deg inspirere av våre ulike oppskrifter.

Europeiske frokosttradisjoner
Matblogg
Europeiske frokosttradisjoner

Har du noen gang lurt på hva de spiser til frokost i andre land? Ta en tur rundt i Europa med oss for å oppdage ulike frokosttradisjoner.

La deg inspirere av NYE sushi-smaker!
Matblogg
La deg inspirere av NYE sushi-smaker!

Sardiner og basilikum? Eple og rødbeter? Fiskepinner? Hvorfor ikke! Kikkoman er her for å inspirere deg med enkle og smakfulle sushikombinasjoner.

Vekk appetitten med de nye wok-oppskriftene
Matblogg
Vekk appetitten med de nye wok-oppskriftene

Nøkkelen til fantastiske wok-retter er denne kjernekulinariske treenigheten: enkelt, lett og raskt. De beste wok-oppskriftene er basert på dette triangelet.

Kikkoman i fyr og flamme. Grilloppskrifter
Matblogg
Kikkoman i fyr og flamme. Grilloppskrifter

Planlegger du en grillfest med retter fra forskjellige deler av verden? Med Kikkoman får du nye smaksopplevelser. Så fyr på grillen og les grilloppskriftene våre!

Knasende god Kikkoman Panko – sprøtt paneringsmel på japansk vis
Matblogg
Knasende god Kikkoman Panko – sprøtt paneringsmel på japansk vis

Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis – er en ny og allsidig ingrediens til matlagingen. Det tilfører ekstra sprø konsistens til mange typer av retter.

Desserter med Kikkoman Soyasaus
Matblogg
Desserter med Kikkoman Soyasaus

Desserter med soyasaus blant ingrediensene er utrolig populært i Japan. Soyasaus brukes sogar i iskremblandinger, for å tilføre en spesiell og karamellaktig smak.

Eggeretter med Kikkoman
Matblogg
Eggeretter med Kikkoman

Visste du at soyasaus også passer kjempegodt til retter med egg? Det japanske kjøkkenet omfatter svært mange retter med egg som hovedingrediens eller bestanddel.

Aspargessesongen med Kikkoman
Matblogg
Aspargessesongen med Kikkoman

Asparges behøver ikke bare å nytes på tradisjonelt vis med Hollandaise-saus, men kan også danne en herlig duo med soyasaus. Vi har samlet gode tips for deg, fra innkjøp frem til servering.

Sakura Zensen
Matblogg
Sakura Zensen

Hvert år dekker Sakura Zensen, «kirsebærblomstringen», Japan med et teppe av hvite og rosa blomsterblader. Oppdag mer om kirsebærtrærnes blomstringstid.

Temaki-party: Enkelt, lekkert, og moro mens du ruller!
Matblogg
Temaki-party: Enkelt, lekkert, og moro mens du ruller!

Rull i vei og nyt – på en Temaki-fest er alle favorittingrediensene på bordet og alle kan forsyne seg av hjertens lyst.

Gyoza – fylt med herlige smaker
Matblogg
Gyoza – fylt med herlige smaker

Herlig fylt og deretter sprøstekt, forsiktig kokt eller hurtig fritert – oppdag de tradisjonelle og utrolig gode japanske dumplingene, kalt gyoza.

Europas Tradisjonelle Juleretter
Matblogg
Europas Tradisjonelle Juleretter

Kikkoman soyasauser gir også tradisjonell julemat en ekstra Umami-spiss – oppdag hvordan!

Julemenyer med Umami-vri
Matblogg
Julemenyer med Umami-vri

Juletiden er ett av årets kulinariske høydepunkter. La deg inspirere av Kikkomans verden av oppskrifter til mange festfylte retter.

Flotte sushi-kaker som alle kan lage
Flotte sushi-kaker som alle kan lage

Sushi-kaker er enkle å lage og smaker utrolig godt. Du trenger ikke være en mesterkokk for å lykkes med disse oppskriftene. Sushi-kaker garanterer wow-faktor og gir garantert et blikkfang til ethvert bord!

Osechi-Ryōri: Japanske spesialiteter til nyttår
Matblogg
Osechi-Ryōri: Japanske spesialiteter til nyttår

Fra 31. desember til 1. januar feires en av de viktigste tradisjonelle høytidene i året i Japan: Osechi-ryōri. Hva skjuler seg bak navnet? Et utvalg av tradisjonelle delikatesser som det lønner seg å etterligne.

Kjenner du Shabu-Shabu?
Matblogg
Kjenner du Shabu-Shabu?

Tynt skivet storfekjøtt, kinakål, gulrøtter, sopp og til og med forskjellige typer grønnsaker – dette er ingrediensene i den japanske bryggefonduen Shabu-Shabu.

Fondue på en anen måte – med Kikkoman-sauser
Matblogg
Fondue på en anen måte – med Kikkoman-sauser

Tradisjonell fondue på Shabu-Shabu-vis – så enkelt som helst! Kikkoman gir deg tre vidunderlige oppskrifter på den europeiske klassikeren med et japansk touch.

Nye partydipper til julefeiringen
Nye partydipper til julefeiringen

Kikkoman har utviklet nye dippoppskrifter til jul som setter en ekstra smaksdimensjon til enhver meny. Partydippene er enkle å lage, og har en herlig smak av umami.

Washoku
Matblogg
Washoku

Det tradisjonelle japanske kjøkkenet heter Washoku. Det er tett forbundet med landets kultur og filosopfi, og er sogar opptatt på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Asiatiske Nudler
Matblogg
Asiatiske Nudler

Kjenner du alle nudelartene? Har du allerede hørt om SOBA, UDON og RAMEN? Og hva er det med SHIRATAKI? Les videre for å få vite mer!

La dolce vita med Kikkoman
Matblogg
La dolce vita med Kikkoman

Typisk italienske ingredienser som for eksempel parmesanost, tørkede tomater, sopp og sardiner har én ting til felles: Umami, en spesielt fyldig smak. Så hvorfor ikke kombinere med Umami-soyasaus?

Japas = japanske tapas
Matblogg
Japas = japanske tapas

Japas er fantastisk smakfulle, munnfullstore delikatesser. De japanske tapasene er enten inspirert av originale japanske matretter, eller av det tradisjonelle japanske kjøkkenet.