Matblogg

Japan, washoku og Kikkoman er uatskillelige. La deg inspirere av temaene våre.

Europas Tradisjonelle Juleretter
Matblogg
Europas Tradisjonelle Juleretter

Kikkoman soyasauser gir også tradisjonell julemat en ekstra Umami-spiss – oppdag hvordan!

Julemenyer med Umami-vri
Matblogg
Julemenyer med Umami-vri

Juletiden er ett av årets kulinariske høydepunkter. La deg inspirere av Kikkomans verden av oppskrifter til mange festfylte retter.

Flotte sushi-kaker som alle kan lage
Flotte sushi-kaker som alle kan lage

Sushi-kaker er enkle å lage og smaker utrolig godt. Du trenger ikke være en mesterkokk for å lykkes med disse oppskriftene. Sushi-kaker garanterer wow-faktor og gir garantert et blikkfang til ethvert bord!

Osechi-Ryōri: Japanske spesialiteter til nyttår
Matblogg
Osechi-Ryōri: Japanske spesialiteter til nyttår

Fra 31. desember til 1. januar feires en av de viktigste tradisjonelle høytidene i året i Japan: Osechi-ryōri. Hva skjuler seg bak navnet? Et utvalg av tradisjonelle delikatesser som det lønner seg å etterligne.

Kjenner du Shabu-Shabu?
Matblogg
Kjenner du Shabu-Shabu?

Tynt skivet storfekjøtt, kinakål, gulrøtter, sopp og til og med forskjellige typer grønnsaker – dette er ingrediensene i den japanske bryggefonduen Shabu-Shabu.

Fondue på en anen måte – med Kikkoman-sauser
Matblogg
Fondue på en anen måte – med Kikkoman-sauser

Tradisjonell fondue på Shabu-Shabu-vis – så enkelt som helst! Kikkoman gir deg tre vidunderlige oppskrifter på den europeiske klassikeren med et japansk touch.

Nye partydipper til julefeiringen
Nye partydipper til julefeiringen

Kikkoman har utviklet nye dippoppskrifter til jul som setter en ekstra smaksdimensjon til enhver meny. Partydippene er enkle å lage, og har en herlig smak av umami.

Washoku
Matblogg
Washoku

Det tradisjonelle japanske kjøkkenet heter Washoku. Det er tett forbundet med landets kultur og filosopfi, og er sogar opptatt på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Asiatiske Nudler
Matblogg
Asiatiske Nudler

Kjenner du alle nudelartene? Har du allerede hørt om SOBA, UDON og RAMEN? Og hva er det med SHIRATAKI? Les videre for å få vite mer!

La dolce vita med Kikkoman
Matblogg
La dolce vita med Kikkoman

Typisk italienske ingredienser som for eksempel parmesanost, tørkede tomater, sopp og sardiner har én ting til felles: Umami, en spesielt fyldig smak. Så hvorfor ikke kombinere med Umami-soyasaus?

Japas = japanske tapas
Matblogg
Japas = japanske tapas

Japas er fantastisk smakfulle, munnfullstore delikatesser. De japanske tapasene er enten inspirert av originale japanske matretter, eller av det tradisjonelle japanske kjøkkenet.

Mexico pluss Kikkoman Soyasaus er sant
Matblogg
Mexico pluss Kikkoman Soyasaus er sant

På samme måte som med det japanske kjøkkenet, har UNESCO gitt det meksikanske kjøkken status som immateriell verdenskulturarv. Og de to kompletterer hverandre overraskende godt.