Test med alle sansene

Prøv den ut selv, gjør testen!

Opplev Kikkoman-kvaliteten

Kan du se forskjellen mellom de to soyasausene på disse to asjettene? Kikkoman soyasaus har en klar, levende brunfarge, mens soyasausen som ikke er naturlig brygget, er mørk og uklar som sirup.

 

Lukt forskjellen selv!

Rør om i hver av soyasausene med en spisepinne . Hold så spisepinnen like under nesen, og pust dypt inn. Du vil oppdage en markant forskjell mellom luktene. Kikkoman Soyasaus har en lett søtlig duft med en fin aroma, som stimulerer appetitten. Soyasausen som ikke er naturlig brygget, kan ha en intens og stram lukt – noen gangermed et hint av en kjemisk aroma.

Kjenn selv forskjellen!

Dypp en spisepinne i hver soyasaus. Den mørkesoyasausen henger på spissen av pinnen. Kikkoman Soyasaus, derimot, drypper lett av spisepinnen. Dette er et klart kvalitetskjennetegn.

Smak selv forskjellen!

Smak på et par dråper Kikkoman Soyasaus. Du kjenner det straks: Den har en rik og kompleks aroma, og en fyldig, behagelig smak. Den fremhever smaken på matvarene, uten å være overdøvende. Soyasauser som ikke er naturlig brygget, kan derimot smake salt, overdøvende og kunstig.

Visste du?

Kikkoman soyasaus har en særpreget, klar og nøttebrun farge. Dette er resultatet av «Maillard-reaksjonen», som begynner to til tre måneder etter at bryggeprosessen starter.