Soyasaus er laget for daglig bruk

Dråpe for dråpe eller i sjenerøse mengder, til krydder eller marinering – soyasaus er en allsidig ingrediens. Ved riktig bruk tilfører den smaksdybde til enhver matrett. Lær hvordan du bruker Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus på den perfekte måten.

Riktig mengde utgjør hele smaksforskjellen

Når du leser oppskriftens ingrediensliste, får du alltid vite hvor mye soyasaus du skal bruke. Men hva om du bestemmer deg for å være kreativ og lage dine egne oppskrifter? Hvordan vet du hvor mye soyasaus du skal bruke – enten du setter opp en ingrediensliste eller ikke? Vi skal fortelle deg hvordan du oppnår de beste resultatene ved å bruke helt riktig mengde av soyasausen vår når du lager mat, marinerer, glaserer og krydrer.

01.

Krydder i salaten

Det finnes ingen tommelfingerregel for hvor mye soyasaus du skal ha oppi en frisk salatdressing, men det blir aldri feil dersom du tilsetter en spiseskje soyasaus for hver spiseskje olje. Du trenger ikke salt eller eddik, men du kan tilsette andre typer krydder, f.eks. sitronsaft eller friske urter for å justere smaken. Eksperimenter litt, så vil du snart bli sikrere i din sak.

02.

Riktige mengde i matlagingen

Når du bruker soyasaus i matlagingen, er mengden avhengig av smaken du vil ha. Profesjonelle kjøkkensjefer og erfarne kokker tilsetter ganske enkelt noen skvetter soyasaus og smaker seg frem etter hvert. En av de beste tingene med Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus er at den får frem den naturlige smaken av fersk mat uten å bli for fremtredende. Bruker du den når du krydrer, vil du aldri risikere å servere et måltid som bare smaker soyasaus.

03.

Glasering av maten

Hvis du vil lage en sprø stek som ser lekker ut og har en appetittvekkende glasur, kan du ganske enkelt pensle den med en miks av soyasaus og honning når den er nesten ferdigstekt, og sette den tilbake i ovnen i noen minutter. For å glasere en stek kan du også bruke vår Kikkoman Saus til Ris, som er kjent for sin gode søtsmak.

04.

Marinering gir en ekstra god smak

Soyasaus er en fantastisk grunnsmak i alle typer marinader til kjøtt, fisk og grønnsaker. Når du lager din egen marinade, bruk rundt 3 til 4 spiseskjeer soyasaus per porsjon (ca. 120 til 150 g), pluss andre ingredienser og krydder. Bare husk at forholdet mellom soyasaus og andre flytende ingredienser bør være rundt 2:1.

Hvis du er på utkikk etter en ferdiglaget soyasausmarinade, sjekk vårt utvalg av teriyaki-sauser. De finnes i en rekke smaker: fra stekt hvitløk til honning og ristet sesam. Når du marinerer grillmat, skraper du av urter og krydder og klapper maten tørr før du tilbereder den. Slik unngår du at den blir svidd.

05.

Når du krydrer, er det du som er sjefen

Mengden soyasaus du bruker når du sitter ved bordet, avhenger av retten. En dæsj eller to soyasaus vil alltid gi smaken ekstra fylde. Vår dispenser passer perfekt som bordkrydder.

Oppdag mer

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.