Slik bruker du soyasaus

Slik bruker du soyasaus

Oppskrifter inneholder ofte en mengdeangivelse for krydring med soyasaus. Men hva når du vil slippe kreativiteten løs på kjøkkenet, og skape dine egne oppskrifter? Hvordan doserer du Kikkoman soyasaus riktig – enten det står i oppskriften eller ikke? Vi vil vise deg hvor mye soyasaus du bruker i maten, til marinering, glasering eller krydring slik at du får et best mulig resultat.

Soyasaus i salatdressinger

Det finnes ingen fasit for hvor mye soyasaus som inngår i en frisk salatdressing. En hovedregel er at: For hver spiseskje olje, kan du bruke opptil en spiseskje soyasaus. Salt og eddik klarer du deg fint uten. Andre krydder, sitronsaft eller friske urter passer også alltid bra. 

Soyasauser til koking

Smak til maten ved å sveipe soyasausen frem og tilbake mot  slutten av kokeprosessen. Kikkoman soyasaus fremhever de naturlige smakene til de friske matvarene. 

Soyasaus til glasering

Den skal se sprø og lekker ut, med en appetittvekkende glans: Steken rett fra ovnen. Stryk over kjøttet like før slutten av steketiden med en miks av honning og soyasaus, og gi steken de siste par minuttene i ovnen. Eller tilsett som et alternativ vår Kikkoman-saus i risen. Risen får dermed den kjente og kjære, søtlig krydrede smaken.

Soyasaus til marinade

Enten du vil bestryke kjøtt, fisk eller grønnsaker med en marinade, eller dekke maten helt: Soyasaus er en flott smaksingrediens for de forskjelligste typer marinade. Som hovedregel for din egen kreasjon: Bruk om lag 3 til 4 spiseskjeer soyasaus per porsjon marinadekrydder (ca. 120 til 150 g). Dertil andre tilsetninger og krydder. Viktig: Forholdet mellom soyasaus og andre flytende tilsetninger bør være om lag 2:1. Du kan også gjøre det såre enkelt for deg selv, ved å velge en av våre ferdige marinader fra vårt rikholdige Teriyaki-utvalg. De finnes i en rekke smaksretninger, fra hvitløk eller honning til ristede sesamfrø. En grunnregel for marinerte steker og grillmat: Pensle krydder eller urter over på forhånd, og la det dryppe tørt. Slik flammer det ikke opp.

Soyasauser som krydder

Det er du som er sjefen! Mengden med soyasaus skal tilpasses til hva som er på tallerkenen. En skvett soyasaus eller to kan gi ekstra smak og utseende til kokekunstene dine. Dispenseren vår gjør det ekstra praktisk å krydre litt ekstra.

Visste du at?

Soyasaus fremmer smaken på kjøtt, fisk, sauser og grønnsaker og gir en fyldig aroma.Hvorfor det er slik? Fordi soyasaus er rik på Umami. Dette gjør også at soyasaus er en god erstatning for salt.