Kikkoman-designerflasken

Kikkomans designerflaske: En ekte designklassiker

Formfullendt og praktisk – et blikkfang på ethvert bord

«Design er en kilde til bedre livskvalitet» – dette er mottoet til den japanske industridesigneren Kenji Ekuan, som har satt sitt preg på japansk design, særlig for hans arbeid med utforming av forpakninger og logoer.

Ett av hans mest kjente design er den formfullendte dispenseren for Kikkomans naturlig bryggede soyasauser, som han skapte så tidlig som i 1961. Siden da er designerflasken blitt til selve kjennemerket for Kikkoman-soyasauser. Den mottok i blant annet i 2003 den ettertraktede Lucky Strike Designer Award, og har i mange år hatt sin faste plass i New Yorks Museum of Modern Art, så vel som i Design Zentrum i Tyskland. Den legendariske dispenseren med kultstatus er dessuten praktisk!

En nytelse for øyne og gane

Kikkoman sin klassiske dispenser med den diskrete produktlogoen gir et  enkelt, elegant og moderne uttrykk. Både i hjemmene og på restauranter – over hele verden smykker designdispenseren dekkede bord og kjøkken. Den optimale formen gjør det også enkelt å helle små mengder med soyasaus over maten – uten drypping og søl. Dette gjør flasken til et verdifullt hjelpemiddel på kjøkkenet – og til et dekorativt krydder på bordet. Takket være skrulokket kan designerflasken gjenbrukes gang etter gang, ved at delene vaskes i oppvaskmaskinen! Etter vask helles bare Kikkoman naturlig brygget soyasaus fra en standardflasken over i dispenseren.

Visste du?

Kenji Ekuan mottok 2003 Lucky Strike Designer Award for sin design av Kikkoman Dispenser. Den som ønsker å se denne designklassikeren i et annet miljø, kan besøke Design Center i Tyskland eller Museum of Modern Art i New York, der den er blant de faste utstillingene.