Etikettsjekk av soyasauser

Kvaliteten på soyasausen er like viktig som bruk av ferske ingredienser i matlagingen. 

Dette bør du se etter på etiketten: Ekte kjennere gjenkjenner en fremragende soyasaus ut fra færre kvalitetstegn. Vi viser deg hvordan det fungerer. Helt enkelt, og du anvender det ved neste innkjøp i butikken. Prøv da vel!

Det viktigste: Sjekk etiketten!

Det som skal stå på etiketten:

  • En kort ingrediensliste. Iutgangspunktet gjelder dette for mange matvarer: Jo kortere ingrediensliste, desto bedre! Kikkoman soyasaus inneholder fire ingredienser: Soyabønner (GMO-frie), hvete, vann og salt. En kvalitetssoyasaus trenger ikke mer.
  • Betegnelsen «naturlig brygget». Jo lenger en soyasaus brygges, desto bedre. For Kikkoman varer denne prosessen i seks måneder.
  • Ingen tilsetninger, smaksforsterkere eller konserveringsmidler. Dette trengs ikke i en ekte soyasaus!
  • Ingen referanser til genteknisk modifiserte ingredienser.
  • Gode næringsverdier. Jo høyere proteininnholdet er, desto bedre er soyasausen. Det er proteininnholdet som gir soyasausen dens såkalte Umami. Til informasjon: Kikkoman har et proteininnhold på 10 g per 100 ml, som regnes som «særlig høyt».

 

Foreta flaskehalsprøven!

Vend flasken sakte og forsiktig opp og ned. Naturlig bryggede japanske soyasauser, haren nøttebrun, transparent farge, og har en tyntflytende konsistens. Andre soyasauser derimot, som for eksempel  kjemisk fremstilte, har ofte en sirupsaktig konsistens og en mørk eller ugjennomsiktig på farge.

Visste du at?

Alle Kikkoman-soyasauser er naturlige. Vi bruker ingen kunstige tilsetningsstoffer og bare soyabønner som er garantert GMO-frie.