
Egenskapene til Kikkoman soyasaus
Hva er det somgjør Kikkoman soyasaus så spesiell
Verden over setter proffer og hobbykokker pris på Kikkoman soyasaus. Selve merkekjennetegnet er Kenji Ekuans ikoniske og prisbelønte soyasausdispenser med den røde flaskehetten. Men det er ikke bare på design at Kikkoman utmerker segr. Kikkoman følger også de høyeste kriterier når det gjelder oppskrift, produksjon, smak og kvalitet på Kikkoman soyasauser.
Dette gjør Kikkoman soyasaus spesiell og unik:
1. Naturlige ingredienser
Kikkoman-soyasausen består kun av fire håndplukkede ingredienser: Vann, soyabønner, hvete og bordsalt. Sojabønnene er garantert GMO-frie.
2. Ingen kunstige tilsetninger
Kikkoman soyasaus inneholder absolutt ingen kunstige tilsetninger som smaksforsterkere, farge eller konserveringsmidler.
3. Helt naturlig brygget
Kikkoman soyasaus brygges naturlig i en spesiell gjæringsprosess som varer i seks måneder. Smaken og aromaen oppstår naturlig – uten kjemiske midler eller tilsetninger.
4. Komplekst aromamangfold
Om lag 300 forskjellige aromakomponenter dannes i gjæringsprosessen. De kan minne om blant andre vanilje, whisky, frukter eller kaffe. På grunn av de små mengdene kan ikke de 300 ulike komponentene identifiseres enkeltvis, men til sammen skaper de den ualminnelige og umiskjennelige aromaen til Kikkoman soyasaus.
5. Særlig høyt protein/nitrogeninnhold
På det japanske markedet blir soyasauser klassifisert etter «Japanese Agricultural Standard (JAS)», avhengig av hvor mye nitrogen/protein sausene inneholder totalt. Denne klassifiseringen viser hvor mye Umami soyasausen inneholder. Kikkoman-soyasaus inneholder 10 g protein per 100 ml. Dermed er Kikkoman i med «Spesielt høyt innhold» av Umami.
Kategori | Nitrogen totalt | Protein |
Særlig høyt innhold | > 1,50 | > 9,38 |
Høyt innhold | > 1,35 | > 8,44 |
Normalt innhold | > 1,20 | > 7,50 |
6. Fyldig smak
Den harmoniske kombinasjonen og sofistikerte balansen mellom de fem grunnsmakene søtt, surt, salt, bittert og Umami, gir Kikkoman-soyasausen den herlige smaken.
Soyasaus er spesielt rik på naturlige Umamikomponenter, som oppstår i bryggeprosessen. De består av 20 forskjellige aminosyrer, som utvikles når den tørre koji-mosen splitter proteinene i soyabønnene.
7. Transparent, nøttebrun farge
Den typiske fargen er resultatet av den såkalte «Maillard-reaksjonen», som starter to til tre måneder ut i bryggeprosessen. Det som skjer, er at glukose og flere sukkerarter forbinder seg med aminosyrer til et brunt pigment, melanoidin. Herfra får soyasausen sin vakre farge.
8. Aroma- og fargeforsterkning
Blant de særlige virkningene ved Kikkoman soyasaus hører aroma- og fargeintensiveringen. Når den varmes opp gjennom steking eller grilling, får Kikoman soyasus en kraftig farge og en behagelig krydret aroma, som stimulerer appetitten.
9. Luktreduserende virkning
Kikkoman soyasaus har samtidig en spesiell virkning på lukten av friske matvarer. Fisk, skalldyr og kjøtt kan noen ganger avgi en intensiv og sogar ubehagelig lukt. Nedlegging i soyasaus kan redusere eller fjerne denne lukten helt.
10. Fremstilt etter europeiske standarder
Kikkomans naturlig bryggede soyasauser fremstilles i Europa etter europeiske standarder.