Del på Google+:

Glutenfri teriyaki-marinade

Med vår glutenfrie teriyaki-marinade kan alle som liker soyasaus, men som ikke tåler gluten, likevel nyte kjøtt- og grønnsaksretter i smaksrik teriyaki-stil. Marinaden gjør seg godt på grillen og til å sette en spiss på stekt kjøtt. Denne sausen gir rettene en unik, inderlig smak.

Teriyaki – en klassiker i det japanske kjøkkenet

Teriyaki er satt sammen av de japanske ordene „teri“ (glans) og „yaki“ (grille, langsteke), og er en japansk måte å tilberede kjøtt og fisk på. Her marineres alle ingrediensene før de grilles eller stekes, noe som gir maten en søtlig og pikant smak. Men teriyaki er ikke bare forbeholdt det japanske kjøkkenet - sausen egner seg like godt til norske grillklassikere.

Vi anbefaler: Når det skal gå raskt for seg på kjøkkenet: Skjær kyllingbrystet opp i strimler, og mariner kjøttet i den glutenfrie teriyaki-marinaden. Stek kjøttet på sterk varme, og hell over litt saus til slutt. Tilbehør som passer spesielt godt: Ris eller salat. Dessuten egner den glutenfrie teriyaki-marinaden seg ypperlig til å lage deilige dipper med.

Ingredienser
Glutenfri Soyasaus (Vann, Soyabønner, Salt, Spriteddik), Vin (inneholder svoveldioksid), Sukker, Vann, Spriteddik, Salt, Krydderekstrakter, Løkpulver, Hvitløkspulver.  
Næringsinnhold per 100ml
Energi [kJ/kcal]   430/ 101
Fett [g]   0
  hvorav mettede fettsyrer [g]  0
Karbohydrat [g]  14
  hvorav sukkerarter [g]   14
Protein [g]   6,9
Salt [g]   11,5