Del på Google+:

Vegetarisk Poke Bowl

4 porsjoner

  • 200 g sushi- eller jasminris
  • 12 små gulrøtter
  • ½ hokkaido- eller butternut-gresskar
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ananas
  • 3-4 ss Kikkoman saus til pokebolle
  • 50 g ertespirer
  • 2-3 håndfuller feltsalat (eller en annen salat)
  • 4 ss gresskarkjerner
  • fersk mynte

Fremgangsmåte

Kok ris som angitt på pakken. La den avkjøles litt, før du fordeler den på 4 skåler.

Skjær gresskar i terninger og legg dem sammen med de hele gulrøttene i en ildfast form. Hell olivenolje over, krydre med salt og pepper, og stek i ovnen i 25 minutter ved 180 °C. Blandes med Kikkoman Kikkoman saus til pokebolle og gresskarkjerner etter ovnssteking.

Skrell ananasen og skjær den i terninger.

Legg ananas, ertespirer, feltsalat, gulrøtter og gresskar på risen i hver av skålene. Pynt med fersk mynte og server med ekstra Kikkoman Kikkoman saus til pokebolle som tilbehør.