Del på Google+:

Tunfisk- og grønnsak-bowl

4 porsjoner

Per porsjon: 1540 kJ / 368 kcal

  • 150 g rødkål
  • 2 gulrøtter
  • 2 små squash
  • 2 små vårløk
  • 1 rød løk
  • 200 g tunfisk
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts ristede sesamfrø
  • 200 g kokt ris
  • 1 sitron
  • 4 ts Kikkoman saus til pokebolle
  • 2 ts olivenolje
  • 2 ts Kikkoman krydderier for sushi-ris

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 20 min

Vask grønnsakene, skrell dem og skjær dem i skiver. Skjær tunfisken i 1 cm store terninger. Varm opp 1 ts sesamolje i en panne. Legg tunfisk i pannen og stek den i 3 minutter mens du snur den kontinuerlig. Ta pannen av platen, tilsett halvparten av sesamfrøene og bland.

Ha risen i en salatbolle, bland inn Kikkoman krydderi for sushi-ris og fordel risen på 4 skåler. Legg grønnsaker og tunfisk på risen. Pynt med revet sitronskall og resten av sesamfrøene.

Bland Kikkoman saus til pokebolle med 4 ss olivenolje, resten av sesamoljen og sitronsaften. Brukes som dressing for salaten.