Del på Google+:

Tomat- og paprikasuppe med Kikkoman naturlig brygget soyasaus og lime

4 porsjoner

Per porsjon: 996 kJ / 238 kcal

  • 550 g tomater, delt i fire
  • 1 rød paprika, fjern frøene og finhakk den
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 1/2 chili, grovhakket
  • 1 hvitløksfedd, grovhakket
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 liter varm grønnsaksbuljong
  • 1/2 boks (400 g) cherrytomater, avrent. Spar noen cherrytomater til garneringen til slutt.
  • Saft av 1 lime
  • Server med karse og krutonger

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 1 t

Varm opp stekeovnen til 220 °C (200 °C varmluft) /gass: trinn 7. Legg en sikt i en skål. Fjern frøene fra tomatene med en teskje, legg tomatene i sikten for å samle opp juicen. Kast frøene, og sett juicen til side.

Legg tomatbåter, paprika, rødløk, chili og hvitløk i en gryte. Tilsett solsikkeolje, og bland det hele godt. La putre i 30 minutter.

Tilsett Kikkoman naturlig brygget soyasaus og halvparten av grønnsaksbuljongen, og la det koke videre i 20 minutter til. Avslutningsvis tilsetter du tomatjuicen fra tidligere, resten av grønnsaksbuljongen og kikertene. Mos det hele med en stavmikser til du har en kremet masse.

Ha alt i en kjele, varm opp forsiktig. Tilsett limesaften. Legg på fire tallerkener, og garner med karse, krutonger og kikerter. Serveres med det samme.