Del på Google+:

Tofu-grønnsak-kroketter

4 porsjoner

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Fremgangsmåte

Press overflødig væske ut av tofuen idet du legger noe tungt på den.

Gulrøtter og grønne bønner skjæres i lange strimler og forvelles.  Fjern stilkene fra shitake- sopphatten og skjær dem i fine strimler.

Purér tofuen i en blender til den er glatt. Salt, sukker, egg og potetmel tilføyes og blandes godt. Så tilføyer du grønnsakene og soppen til tofudeigen, blander alle ingrediensene sammen og former små kroketter. Trykk krokettene noe flate og stek dem ved 170° C. Vend krokettene flere ganger til de er gyldene på begge sider. Legg dem på kjøkkenpapir til tørk. Server dem vame med Kikkoman soyasaus med 43 % mindre salt og mellomsterk sennep.