Del på Google+:

Teriyaki-laks med vårløk, marinert i ponzu-saus

4 porsjoner

  • 400 g laksfilet
  • 50 ml Kikkoman Teriyaki marinade & saus
  • 4 tynne trespidd
  • In ponzu-saus mariniert vårløk:
  • 2 bunt vårløk
  • 1 ss Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
  • 1 ss risedikk
  • 25 ml olje med nøytral smak
  • salt 
  • nymalen sort pepper

Wasabi-majones:

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 20 min
Marineringstid: 30 min

Skjær laksfileten i store terninger og dekk dem til med Teriyaki marinade & saus. La laksen stå og trekke i kjøleskapet i 30 minutter. Etter marineringen trer du laksterningene på spidd.

Rens vårløken og skjær den i lange, tynne strimler. Kikkoman Ponzu sitron soyasaus og olje røres til en marinade og blandes med vårløken.  Smaksett med salt og pepper.

Rør majones og wasabi glatt og smak til med Kikkoman Ponzu sitron soyasaus om du ønsker det.

Legg laksspiddene på den varme grillen og grillstek dem ca. 1-2 minutter på alle sider. Server spiddene med den ponzu-saus marinerte vårløken, wasabi-majones og ferskt brød.