Del på Google+:

Sydlandsk inspirert poke bowl

4 porsjoner

Per porsjon: 2071 kJ / 495 kcal

  • 300 g svart Venere-ris eller en annen svart eller ta vanlig sushi ris 
  • 400 g store reker, skrellet, rå, 4-5 cm lange
  • 120 ml Kikkoman saus til pokebolle
  • 600 g grønn asparges
  • 100 g mango, moden, men fast (1/2 stk.)
  • 10 g rød chilibelg, "hot" (1 stk.)
  • 100 g små søte løk (1 stk.)
  • 100 ml sushi-riseddik
  • 50 g reddiker (4 stk.) 
  • 10 g ferske mynteblader

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 45 min

Skyll risen og kok den i rikelig med saltet vann ved middels varme som angitt på pakken. Kokt Venere-ris av merket Gallo trenger 18 minutter, men det beste er å følge anvisningene på pakken. Slå av varmen, slå vannet av risen og ha den i pannen igjen. Sett på lokket. Luft risen med en gaffel etter 5-10 minutter, og hold den varm.

I mellomtiden må du koke opp 1 l vann med 25 g salt i en middels stor panne. Ta pannen av platen og tilsett rekene. La trekke 5 minutter under lokk. Slå ut vannet og la det avkjøles litt, og bland så med Kikkoman saus til pokebolle.

Skjær av de harde endene av aspargesen. Skjær i passelig store stykker, men la tuppene være litt lengre, ca. 3-4 cm. Legg dem i en dampkoker. Dampes ved sterk varme og under lokk i 2-3 minutter. Skyll 1 minutt under kaldt springvann og krydre med litt salt. Hvis du ikke har en dampkoker, kan du bruke en kjøkkensil i en kasserolle med lokk som sitter godt. Fyll opp kasserollen med vann med jevne mellomrom.

Skrell løken og skjær den i små firkanter (ca. 0,5 cm). Kok opp sushi-riseddik i en liten panne, og hell over løkskivene. La avkjøles.

Skrell mango og skjær den i små stykker av passe størrelse. Hakk chilibelgen meget fint og bland den med mangoen.

Skjær også reddikene meget fint med en ostehøvel e.l. Grovhakk myntebladene.

Fordel risen på 4 skåler. Fordel samme mengde av alle de andre klargjorte ingrediensene med klokken og på risen i skålene: hakkede mynteblader, reddiker, marinerte reker med saus, aspargestupper, marinerte løk og hakket asparges. Legg mango-chili-blandingen i midten. Drypp etter ønske noen flere dråper Kikkoman saus til pokebolle bowlover maten og server den med en gang.