Del på Google+:

Sprø kyllinglår med ingefær-ponzu-saus

4 porsjoner

Per porsjon: 1330 kJ / 318 kcal

  • 100 ml Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
  • 30 g purre
  • 5-6 gressløkstilker
  • 10 g ingefær
  • 1 ts sesam
  • 1/2 ts sesamolje
  • 4 kyllinglår uten ben
  • 1/2 isbergsalat
  • 1 liten gulrot
  • 1 liten rødløk

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 30 min

Finhakk purre og ingefær, skjær gressløken i fine ringer. Rist sesam i en stekepanne uten fett og rør den sammen med olje, Kikkoman Ponzu sitron soya-saus, purre, gressløk og ingefær til en fin dressing-saus. 

Kyllinglårene krydres med salt og pepper og stekes på hudsiden under lokk i en teflonpanne i ca. 10 minutter uten fett. Fjern overflødig fett med kjøkkenpapir og stek kyllinglårene ca. 2-3 minutter til huden er sprø. 

Rens og vask isbergsalaten, skrell og vask gulrøttene, skrell løken. Skjær alt i meget fine strimler og legg det pent tilrette på tallerknene, legg kyllinglåret i midten og drypp ponzu-ingefær-dressingen over. Garner etter smak med koriander og server.