Del på Google+:

Spaghetti à la Ponzu med tunfisk og sopp

4 porsjoner

Per porsjon: 2983 kJ / 712 kcal

  • 500 g spaghetti
  • salt
  • 1 boks tunfisk i olje
  • 240 g blandet sopp (f.eks shitake, keiserhatt, shimeji)
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 små løk
  • 60 g rucola
  • 1 liten tørket chilibelg
  • 2 ss olivenolje
  • nymalen pepper
  • 400 g grovhakkede tomater
  • 200 ml Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
  • parmesan

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 35 min

Kok spaghettien etter anvisningen på pakken i kokende saltvann. 

La tunfisken dryppe av, rens soppen,  skjær shitake og keiserhatt i tynne skiver, løsne shimeji fra stilken. Skrell hvitløk og løk og skjær dem i tynne skiver. Rens og vask rucolaen.Legg chilibelgen i vann så den mykner. 

Stek soppen og halvparten av løken i en spiseskje varm olje, smaksett med salt og pepper og ha alt over i en bolle. Varm resten av oljen med hvitløk og chilibelgen i stekeskyen  og stek resten av løken i denne blandingen. Hell tomater og ponzu-saus til og gi det hele et oppkok. Bland inn sopp-løk-blandingen, tunfisk, spaghetti og rucola og fjern chilibelgen. 

Anrett spaghetti à la Ponzu på tallerkner, dryss reven parmesan og pepper over og server.