Del på Google+:

Shirataki-linguini med stekte grønnsaker

4 porsjoner

Per porsjon: 870 kJ / 208 kcal

  • 2 pakker shirataki-linguini (à 200 g)
  • Salt
  • 5–6 grønne asparges
  • 80 g squash
  • 60 g aubergine
  • 1/2 gul og 1/2 rød paprika
  • 9–10 shiitake-sopp
  • 6 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 3-4 ss søt hvitvin
  • 3 ss honning
  • 4 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 30 min

Skyll av shirataki-linguini under rennende vann; legg den i kokende, saltet vann. Kok opp, og avkjøl. Skrell den nederste tredjedelen av stengelen på grønn asparges. Forvelles i kokende, saltet vann i ca. 4–5 minutter. Hell av vannet, og skyll asparges i kaldt vann før du skjærer den på skrått i ca. 4–5 cm lange deler. Vask squash, aubergin og paprika, og skjær opp i munnfullstore biter. Vask shiitake-sopp, og skjær den i skiver.

Rør sammen soyasaus, hvitvin og honning til en marinade. Varm opp shirataki-linguini i 2 ss olje, og stek den i ca. 1 minutt. Tilsett 2/3 av marinaden, og la den koke inn. Ta nudlene ut av pannen, og sett dem på et varmt sted.

Hell resten av oljen i stekefettet, og stek grønnsakene og soppen i ca. 3–4 minutter. Hell av resten av marinaden, og glaser grønnsakene i den. Fordel shirataki-linguini på tallerkener, legg de glaserte grønnsakene oppå. Smak til med svart pepper og server med skivet parmesan.