Del på Google+:

Salattallerken med laks og quinoa

1 porsjoner

Fremgangsmåte

Mariner laksen i  Kikkoman Ponzu sitron soyasaus i ca. 15 minutter.

Skjær agurken i lange, tynne strimler og legg dem i en bolle. Hell riseddik over agurkstrimlene og la den trekke inn i ca. 20 minutter, rør om hvert 5. minutt. 

Ha quinoa  og vann i en kjele og gi quinoaen et oppkok ved høy varme, sett så ned til middels varme og la quinoaen småkoke hhv. svelle til vannet er fullstendig absorbert. 

Mens quinoaen står og putrer varmer du så en stekepanne til middels temperatur, pensler laksen med olje og steker den på hudsiden i ca. 10 minutter. Vend laksefileten og stek den 3–5 minuter til, laksen har da en lys rosafarge og er gjennomstekt. 

Kikkoman Ponzu sitron soyasaus røres inn i den hakkede grønnkålen og blandes godt med den kokte quinoaen.  Anrett denne blandingen på en salattallerken sammen med tynne fennikelskiver og pynt med ferske urter etter smak og behag. 

Tips: Grønnsaksortene kan du variere etter årstid og personlig smak.