Del på Google+:

Poke Bowl med sprøstekt kylling

4 porsjoner

  • 200 g sushi- eller jasminris
  • 1 rød løk
  • 50 ml eddik
  • 50 ml vann
  • 50 ml sukker
  • 4 kyllingfileter
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ts karripulver
  • 1 egg, pisket
  • 200 ml griljermel
  • ½ liten spisskål
  • 2 avocado
  • 200 g edamamebønner (skrellet)
  • 2-3 ss Kikkoman saus til pokebolle
  • 1 lime

Fremgangsmåte

Kok ris som angitt på pakken. La den avkjøles litt, før du fordeler den på 4 skåler.

Skjær løk i litt brede strimler. Kok opp vann, eddik og sukker, og la løkstrimlene småkoke ett minutt. Slå av varmen og la løkstrimlene ligge minst 15 minutter i kokevannet.

Bank kyllingfiletene til de har jevn tykkelse på ca. 1 cm. Dryss litt mel på begge sider av kyllingfiletene, og krydre med salt, pepper og karripulver. Snu kyllingfiletene i det piskede egget og vend dem deretter i griljermel. Stek kyllingene i olje, ca. 5 minutter på hver side, la overskuddsfett dryppe av på et kjøkkenpapir, og skjær deretter filetene i skiver.

Forvell edamamebønnene i 1 minutt. Skjær kålen i tynne skiver og bland den med Kikkoman saus til pokebolle. Skjær avocadoene i skiver.

Legg kålen, avocadoene, edamamebønnene, de løken og kyllingfiletene på risen. Ekstra Kikkoman saus til pokebolle og limestrimler serveres som tilbehør.