Del på Google+:

Med ponzu-honning glasert laks, kinesisk pak choi med karamelliserte hampfrø og brun ris

4 porsjoner

Per porsjon: 1953 kJ / 466 kcal

Marinert laks 

Grønnsaker 

  • 600 g pak choi 
  • 100 g rød paprika, 1 stykk 
  • 250 g fersk mais, 2 maiskolber 
  • 20 g olje

Sprø hampfrø  

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 1 t

Kikkoman Ponzu sitron soyasaus røres sammen med honning, ingefær og hvitløk til honningen har løst seg opp. Legg laksefiletene i denne marinaden. La den marinere i minst 10 minutter, helst 30 minutter.  

Kok den brune risen etter anvisningen på pakken eller 20-30 minutter.  

Varm stekeovnen opp til  160 °C. Bland hampfrøene  med 20 g Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, legg dem på et flatt bakebrett og skyv dem i stekeovnen. 

Rør dem om etter 8 minutter og rist dem 4 minutter til. Samlet ristetid er 12 minutter. Hent dem ut av stekeovnen og la dem avkjøle.

Skjær pak choi og paprika i 2 cm tykke skiver. Løs maiskornene fra maiskolben med en stor kniv.

Varm olje i en wok og stek pak choi, paprika og maiskorn mens du rører raskt. Tilføy laksmarinaden etter 1 minutt og la dette koke i 3 minutter til grønnsakene er myke. Ta woken fra komfyren.

Varm opp grillen på høyeste trinn. Alt etter tykkelsen griller du laksen 7-10 minutter under grillen.  Ikke vend den. La den ligge under grillen til utsiden er godt karamellisert og fisken er gjennomstekt. 

Da de forskjellige grillene gir forskjellig sterk varme er det viktig å passe på at fisken ikke blir svidd.

Strø de sprøe hampfrøene over alle laksefiletene.  Legg grønnsakene på tallerkener og plasser laksen på grønnsakene, server med den kokte brune risen.