Del på Google+:

Marokkansk inspirert poke bowl

4 porsjoner

Per porsjon: 2624 kJ / 627 kcal

  • 300 g couscous-perler eller vanlig Cous Cous 
  • 10 ml olivenolje
  • 5 g Ras-el-Hanut-krydder, pulver (eller 3 ts spisskummen, 1 ts tørket og malt ingefær, 1 ts salt, 1ts malt svart pepper, 0.5 ts malt kanel, 0.5 ts malt korianderfrø, 0.5 ts cayennepepper, 0.5 ts allehånde)
  • 400 g oksefilet, ca. 3 cm tykk
  • 120 ml Kikkoman saus til pokebolle
  • 350 g aubergine, mellomstor, 1 stykk
  • 20 ml olje 
  • 100 g babyagurk
  • 100 g crème fraîche
  • Sitronskall, fint revet, fra 1 økologisk sitron
  • 50 g granateplekjerner
  • 10 g ferske persilleblader

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 1 t

Forvarm stekeovnen til 220 °C. Del en aubergine i to på langs, og del deretter hver av halvpartene i to på tvers. Del disse i fire på langs, for å ende opp med 3,3 cm tykke strimler. Pensle med litt olje, krydre med salt og stek i 30-40 minutter, til de er gyllenbrune.

Skyll couscous-perlene og kok dem i rikelig med saltet vann ved middels varme som angitt på pakken, vanligvis 10-12 minutter. Slå av varmen, slå vannet av couscousen og ha den i pannen igjen. Krydre med Ras-el-Hanut-pulver og olivenolje, og hold varmt.

Varm olje i en panne og brun kjøttet godt 2 minutter på hver side. Slå av varmen og la hvile.

Bland crème fraîche og sitronskall i en liten skål. Krydre med litt salt.

Skjær agurk i fine skiver. Grovhakk persille og finhakk stilkene.

Skjær det mørnede kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. I midten skulle det fortsatt være rosa. Smak til med Kikkoman saus til pokebolle.

Fordel couscousen på 4 skåler. Fordel samme mengde av alle de andre klargjorte ingrediensene med klokken og på couscousen i skålene: Agurk, aubergine, marinert kjøtt med saus. Plasser crème fraîche, hakket persille og granateplekjerner i midten. Drypp etter ønske noen flere dråper Kikkoman saus til pokebolle over maten og server den med en gang.