Del på Google+:

Marinert laks i soyasaus med fennikel og ingefær

4 porsjoner

Per porsjon: 1532 kJ / 366 kcal

  • 4 laksefileter (600 g) uten skinn
  • 2 fenikkelknoller, skåret i skiver
  • 1 ss olivenolje

Til marinaden:

  • 4 ss sherryeddik
  • 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 4 stk vårløk, skåret i ringer
  • 1 x 2,5 cm stort stykke ingefær, skrellet og raspet
  • 1 ss hakket gressløk
  • 1 ss hakket koriander

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 15 min
Marineringstid: 25 min

Ha alle ingrediensene til marinaden i en skål, og tilsett laksen. La marinere tildekket i kjøleskapet i minst 2 timer.

Varm opp stekeovnen til 200 °C. Bland fenikkelskiver med litt olivenolje, og legg dem i lag jevnt utover i en ildfast form. Stek i ovnen i 25 minutter. Rør i av og til for jevn steking. Ta formen ut av ovnen. Legg laksefiletene på bakt fenikkel, og hell marinaden over laksen med en skje. Gi det hele 8 til 10 minutter til i ovnen, til laksen er mør.