Del på Google+:

Makrobiotisk poke bowl

4 porsjoner

Per porsjon: 2707 kJ / 646 kcal

  • 300 g quinoa
  • 500 g tofu, fast
  • 200 ml Kikkoman saus til pokebolle
  • 200 g rødbete, kokt, kjøpt i butikken
  • 200 g Brokkolini eller brokkoli
  • 60 g gulrot (1 stk.)
  • 60 ml sushi-riseddik
  • 40 g stekt løk, kjøpt i butikken
  • 10 g ferske dillblader

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 40 min

Skjær tofu i små, passelig store stykker, og bland dem med Kikkoman saus til pokebolle. Marineres mens du forbereder resten av ingrediensene.

Skyll quinoa og kok den i rikelig med saltet vann ved middels varme som angitt på pakken, vanligvis 10-12 minutter. Slå av varmen, slå vannet av quinoaen og ha den i pannen igjen. Sett på lokket. Luft quinoaen med en gaffel etter 5-10 minutter, og hold den varm.

Vask Brokkolini som dampes deretter og nedkjøles i isvann. 

Skjær gulrot i julienne. Bruk eventuelt en mandolin. Kok opp sushi-riseddik i en liten panne, og hell over gulroten. La avkjøles.

Skjær den kokte rødbeten i fine halvmåner. Krydre med litt salt. Du kan også koke din egen rødbete på forhånd: pakke en rødbete i aluminiumfolie og bake i ovnen ved 180 °C, til du lett kan stikke en gaffel inn i den. Dette tar vanligvis 90 minutter, men avhengig av størrelsen på rødbeten kan det også ta opptil 2 timer. Skrell og lagre kjølig til den skal brukes.

Grovhakk dillbladene.

Fordel quinoaen på 4 skåler. Fordel samme mengde av alle de andre klargjorte ingrediensene med klokken og på quinoaen i skålene: Dill, rødbete-halvmåner, marinert tofu med saus, Brokkolini og flere rødbete-halvmåner. Legg gulroten i midten, og strø over med ristet løk. Drypp etter ønske noen flere dråper Kikkoman saus til pokebolle over maten og server den med en gang.