Del på Google+:

Lune grønnsaker med grønn saus

4 porsjoner

Per porsjon: 837 kJ / 200 kcal

Til saus: 

  • 1 hasselnøtt
  • ½ bunt koriander
  • 20 stilker persille
  • 2 stilker mynte 
  • 1 liten, hvit salatløk
  • 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 3 ss olivenolje 
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss smør 
  • Pepper 

Fremgangsmåte

Skrell grønnsakene, vask dem og kutt dem opp i terninger. Varm opp oljen og Kikkoman soyasaus, i en wokpanne. Tilsett gulrøtter, beter og røtter, og la det hele surre på middels varme i 8 minutter. Vend ofte. Tilsett squash, erter og asparges, og stek videre i 5-6 minutter mens du hele tiden vender på grønnsakene. De skal bevare sin sprø konsistens. 

Hakk hasselnøttene opp i små biter. Vask og hakk opp urtene til sausen. Skrell og hakk salatløk. Hell det hele i en bolle med Kikkoman naturlig bryggede soyasaus, olje og sitronsaft. Rør om. Legg de varme grønnsakene i en bolle, hell sausen over og strø den opphakkede hasselnøtten over før servering.

Serveringsforslag: Denne retten kan serveres med quinoa eller speltkorn.