Del på Google+:

Lammekarré og glaserte gulrøtter

4 porsjoner

Per porsjon: 1280 kJ / 306 kcal

  • 2 lammesadler (uten ben)
  • 1 ss malt spisskummin
  • 600 g gulrøtter
  • 8 vårløk
  • 100 g erter
  • 1 ss honning
  • 3 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 4 myntestilker
  • Pepper
  • 1 ss hele spisskuminfrø

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 45 min

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Vend lammekjøttet i hele spisskuminfrø før det legges i en stekepanne. Sett fatet inn i ovnen, og la lammet steke i 20 minutter. Skrell gulrøttene uten å hakke dem opp. Skrell løken, og ta ertene ut av belgene. La ertene svelle i kokende, saltet vann i 3 minutter før de skylles i kaldt vann. Hell honning og 1 ss naturlig brygget soyasaus i en panne, la det hele koke opp før gulrøttene tilsettes. La alt småkoke i 10 minutter på lav varme. Tilsett løk og erter, rør om og la alt steke videre i 10 minutter på lav varme.

Ta lammekarreen ut av ovnen og ut av stekepannen. Hell resten av soyasausen over, og tilsett myntestilker og pepper.

Serveres varmt: Fordel skiver av lammekarré oppå grønnsakene på tallerkenene, hell sausen over og strø hele frø av spisskummin over det hele.