Del på Google+:

Kjøttboller av svinekjøtt med linguinepasta

4 porsjoner

Per porsjon: 2290 kJ / 547 kcal

  • 4 vårløk, grovhakket
  • 1 hvitløksfedd, skrellet og raspet
  • 1 tommelfingerstort stykke ingefær, skrellet og most
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 klype chiliflak
  • 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 30 g griljermel
  • 1 eggeplomme

Til sausen:

  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, skrellet og finhakket
  • 1 hvitløksfedd, skrellet og most
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 stjerneanis
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 klype sukker

Serveres med:

  • 300 g tørket linguinepasta

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 1 t 30 min

Finhakk løkskiver og ingefær i en kjøkkenmaskin før du tilsetter resten av ingrediensene. Bland godt ved å bruke pulsfunksjonen, og hell blandingen over i en stor bolle. Lag cirka 12 cm store kjøttboller av blandingen, dekk dem til og la stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Imens lager du sausen. Varm opp litt olivenolje i en stor, tung stekepanne. Tilsett løk, og brun den i 5 minutter til den er myk. Tilsett hvitløk og stjerneanis, og la steke i enda 2 minutter. Tilsett tomatpuré, tomater, soyasaus og sukker og la det hele småkoke i 20 minutter til sausen har tyknet.

Når sausen er nesten ferdig, varmer du opp litt olivenolje i en dyp panne, heller kjøttbollene oppi og steker dem i 5 minutter til de er helt gyllenbrune. Så heller du sausen over kjøttbollene og lar det hele koke i enda 10 minutter.

Imens koker du opp vann i en stor kjele. Legg i pastaen og la den koke til den blir al dente, i 7 til 8 minutter. Hell av vannet og ta vare på litt av kokevannet. Hell den ferdige pastaen og litt av kokevannet over kjøttbollene, og bland det hele med sausen. Sprø bladsalat smaker godt til.