Del på Google+:

Kamskjell med chili

4 porsjoner

Per porsjon: 440 kJ / 105 kcal

  • 1 vårløk
  • 120 g spinat
  • 10 ml planteolje
  • 20 g smør
  • litt pepper
  • 4 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1/2 ss shichimi (7-krydder-pulver) eller chili
  • 12 kamskjell
  • noen strimler chili

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Fremgangsmåte

Skjær vårløken i tynne ringer, skyll dem i kalt vann og trykk dem tørre.  Vask spinaten og skjær den grovt og forvelle den i en stekepanne, tilføy smør og smaksett med pepper. Hell Kikkoman naturlig brygget soyasaus i en bolle og bland den med  shichimi.  

Varm olje i en stekepanne, Stek kamskjellene på begge sider ved middels varme. 

Ta stekepannen fra komfyren, tilføy sojasausen og varm dette en gang til. La kamskjellene svinge i pannen.  Anrett de varme kamskjellene på spinaten, ringle sausen over kamkjellene og garner med vårløk og chilistrimler. 

Tips: For å få en glutenfri versjon vennligst bruk Kikkoman naturlig brygget Tamari glutenfri soyasaus.