Del på Google+:

Japanske kjøttboller med ponzu

4 porsjoner

  • ½ løk, finhakket
  • 2½ ss planteolje
  • 250 g oksekjøttdeig
  • 250 g svinekjøttdeig
  • 1 hvitløkfedd, knust
  • 70 ml strøkavring (f.eks. Panko)
  • 2 ss melk
  • 1 stort egg
  • 2–3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • nymalen sort pepper

Saus:

Til garnering:

  • 1 vårløk, finhakket

Fremgangsmåte

Varm 1 ts olje i en stekepanne til middels temperatur. Ha den finhakkede løken i, stek den gyldenbrun og sett den til avkjøling. 

Bland kjøttdeigen, den ristede løken, strøkavring, melk, egg, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og pepper godt i en stor bolle og la dette stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. 

Bland Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, Kikkoman naturlig brygget soyasaus med 43% mindre salt og sukker i en skål og sett denne til side. 

Form runde kjøttboller og varm  1½ ss olje i en stekepanne til middels temperatur. Stek kjøttbollene  ca. 3–4 minutter på hver side. Reduser varmen og stek kjøttbollene i 4–5 minutter til de er gjennomstekte. Hell sausen over, gi dette et oppkok og la kjøttbollene småkoke i sausen under lokk i noen minutter. Hev kjøttbollene ut av sausen og kok inn sausen litt. 

Garner kjøttbollene med hakket vårløk og server dem med grønnsaker til.